De populaire website BuzzFeed heeft een experiment gedaan met hamburgers. Een maand lang werden hamburgers van zeven verschillende hamburgerketens in een glazen pot bewaard. Men wilde vastleggen hoe snel de burgers beschimmelen.
BuzzFeed verwachtte dat de hamburgers – afkomstig van McDonald’s, Burger King, Wendy’s, Carl’s Jr., Jack in the Box, In-N-Out en Umami Burger – na een maand helemaal beschimmeld waren. Dat zou je in ieder geval wel verwachten als je voedsel 30 dagen lang buiten de koelkast bewaard.
Na 30 dagen waren alle hamburgers op één na bedekt met schimmel. De broodjes waren grijs van kleur, bezaaid met groene vlekken en er zaten ook enkele witte stippen op de kaas. De cheeseburger van McDonald’s was de enige hamburger die er na 30 dagen nog precies hetzelfde uitzag. Er was geen schimmel te bekennen.
De burgers van McDonald’s lijken immuun te zijn voor het natuurlijke verouderingsproces van voedsel. Op de website van McDonald’s Canada vroeg Laura B waarom de hamburger van McDonald’s na verloop van tijd niet begint te rotten. Dr. Keith Warriner van de Universiteit van Guelph in Ontario denkt dat de hamburgers niet rotten omdat ze vol zitten met chemicaliën.
Gevaccineerde piloot sterft tijdens vlucht, vliegtuig maakt noodlanding
Terra Incognita: onze planeet redden in 80 dagen
Jim Carrey legt haarfijn uit waarom vaccins niet verplicht zouden moeten zijn
Politieagent treedt naar buiten: ‘Voor mij is het niet werkbaar meer, het is niet vol te houden’
Waarom Wall Street niet blij is met Obama
Besta ik op meerdere plaatsen tegelijk?
Gorbatsjov: “Moord op oppositieleider Nemtsov was false flag”
Pim van Lommel maakte veel los met zijn boek over bijna-doodervaringen. Hij laat nu zien wat het teweeg heeft gebracht
3 Redenen waarom je brein geen laser-focus wil