• Word nu NineForNews Sponsor
  • columns2015-04-13
  • agenda
► Recente berichten

Mysterieuze lichten op Ceres: ijsvulkanen of deuren van een buitenaards ruimtestation?

Mysterieuze lichten op Ceres: ijsvulkanen of deuren van een buitenaards ruimtestation?

Ruim een maand nadat ruimtesonde Dawn lichtgevende stippen op dwergplaneet Ceres vastlegde, breken wetenschappers nog steeds hun hoofd over het mysterieuze verschijnsel. Sommige wetenschappers denken dat het mogelijk vulkanische ijsuitbarstingen zijn.Lees meer »

‘Godachtige’ figuur verschijnt in wolk boven vulkaan Chili

'Godachtige' figuur verschijnt in wolk boven vulkaan Chili

In de aswolk die is ontstaan na de uitbarsting van de Calbuco-vulkaan in Chili verscheen een mysterieuze ‘godachtige’ figuur. De foto, waarop een wolk in de vorm van een mensachtige figuur is te zien, wordt door lokale bewoners gezien als een teken van de goden.Lees meer »

Nieuwe studie: Natuurlijke factoren van grote invloed op global warming

Nieuwe studie: Natuurlijke factoren van grote invloed op global warming

Uit een nieuwe studie blijkt dat natuurlijke variabiliteit het versnellen en vertragen van de opwarming van de aarde kan verklaren. Tijdens het onderzoek werden temperatuurgegevens vergeleken met de meest ingrijpende scenario’s die zijn voorgesteld door het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC).Lees meer »

“E-sigaret is veel ongezonder dan je denkt”

"E-sigaret is veel ongezonder dan je denkt"

Het gebruik van de e-sigaret is het afgelopen jaar gestegen. 4,1 procent van de mensen rookte vorig jaar een elektronische sigaret. De e-sigaret wordt ook vaak gebruikt als hulpmiddel om te stoppen. Het aantal rokers is het afgelopen jaar wel gedaald. In 2014 rookte iets minder dan een kwart van de bevolking, 23 procent. Dat…Lees meer »

VIDEO: Egyptoloog Zahi Hawass loopt woest weg uit debat over geschiedenis van de wereld

VIDEO: Egyptoloog Zahi Hawass loopt woest weg uit debat over geschiedenis van de wereld

Op 22 april stond in een hotel in Caïro het eerste open debat tussen aanhangers van twee compleet verschillende theorieën over de geschiedenis van de wereld gepland. Op die dag zouden de beroemde egyptoloog dr. Zahi Hawass en de Britse schrijver en journalist Graham Hancock met elkaar in debat gaan. Vlak voor het debat keek…Lees meer »

VIDEO: Lichtstraal van mysterieus object gezien bij vulkaan in Chili

VIDEO: Lichtstraal van mysterieus object gezien bij vulkaan in Chili

Televisiecamera’s hebben een mysterieus vliegend object vastgelegd tijdens een vulkaanuitbarsting in het zuiden van Chili. Dat meldt persbureau Sputnik. De Calbuco-vulkaan is voor het eerst in ruim 40 jaar onverwacht uitgebarsten. Uit voorzorg werden zo’n 4000 inwoners van een nabijgelegen dorp geëvacueerd. Vluchten in de regio zijn geannuleerd omdat de vulkanische as toestellen kan beschadigen. De…Lees meer »

Man (33) met darmkanker: “Ik ben genezen door cannabisolie!”

Man (33) met darmkanker: "Ik ben genezen door cannabisolie!"

De Brit David Hibbitt (33) werd in 2012 gediagnosticeerd met darmkanker. Artsen zeiden in februari vorig jaar dat hij nog maar 18 maanden tot vijf jaar te leven had. Dat schrijft de Britse Daily Mail. Eind 2013 was de tumor in de darmen van David verdwenen en werd hij kankervrij verklaard. Een maand later ontdekte…Lees meer »

Monsanto wist 35 jaar geleden al dat Roundup kankerverwekkend is

Monsanto wist 35 jaar geleden al dat Roundup kankerverwekkend is

Uit stukken die zijn opgediept uit het archief van de Amerikaanse milieubeschermingsdienst EPA blijkt dat landbouwreus Monsanto al in 1981 wist dat glyfosaat, een product dat op de markt wordt gebracht als Roundup, kankerverwekkend is voor dieren. De Wereldgezondheidsorganisatie stelde onlangs vast dat glyfosaat mogelijk kankerverwekkend is. Het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek (IARC) maakte bovendien…Lees meer »

De dag dat honderden Afrikanen een ‘zwevende stad’ zagen

De dag dat honderden Afrikanen een 'zwevende stad' zagen

Op internet circuleert momenteel een bericht over een ‘zwevende stad’ die in maart 2011 boven Nigeria gezien zou zijn. Inwoners uit het dorp Dulali in de staat Bauchi zagen op een maandag een fel licht in de lucht, zo meldde de Nigeriaanse krant Peoples Daily destijds. Eén van de dorpsbewoners zei: “Uit het niets verscheen…Lees meer »

Vertrouwelijk document GlaxoSmithKline onthult dat vaccins autisme veroorzaken

Vertrouwelijk document GlaxoSmithKline onthult dat vaccins autisme veroorzaken

Uit een vertrouwelijk rapport van de Engelse farmaceut GlaxoSmithKline blijkt dat een bepaald vaccin autismegevallen heeft veroorzaakt. In het 1271 pagina’s tellende rapport, dat dateert van 16 december 2011, worden de bijwerkingen beschreven die optraden na vaccinatie. Aan de hand van een aantal grafieken wordt duidelijk gemaakt dat de inenting in een aantal gevallen heeft geleid…Lees meer »

Schizofrenie bestaat niet

Schizofrenie bestaat niet

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) organiseert op 20 mei het debat ‘Schizofrenie bestaat niet’. Hoogleraar psychiatrische epidemiologie Jim van Os van het Maastricht Universitair Medisch Centrum gaat in debat met hoogleraar cognitieve neuropsychiatrie André Aleman van het Universitair Medisch Centrum Groningen. De bewering dat schizofrenie niet bestaat heeft onlangs veel stof doen opwaaien…Lees meer »

Ontmaskerd: Hoe de financiële wereld echt werkt

Ontmaskerd: Hoe de financiële wereld echt werkt

Onvrede over de beloningscultuur bij banken leeft ook bij bedrijven en vermogende particulieren. Dat zegt oud-bankier Peter van der Slikke. Het zijn volgens hem niet alleen de kleine klanten die overstappen. Hij werkte tientallen jaren voor ABN Amro en Van Lanschot en schreef het boek Ontmaskerd, hoe de financiële wereld echt werkt, waarin hij genadeloos…Lees meer »

Sony-baas over Midden-Oosten: Laat ze elkaar maar afslachten (behalve Israël)

Sony-baas over Midden-Oosten: Laat ze elkaar maar afslachten (behalve Israël)

De algemeen directeur van Sony heeft gezegd dat het Midden-Oosten een ‘gigantische puinzooi’ is. Hij heeft ook gezegd dat de VS iedereen elkaar daar zou laten afslachten als Israël niet in de regio lag. Dat blijkt uit e-mails die zijn gepubliceerd door WikiLeaks. De klokkenluiderssite zette afgelopen week honderdduizenden documenten en e-mails van de elektronicagigant online….Lees meer »

Er bestaat mogelijk dan toch een Planeet X voorbij Pluto

Er bestaat mogelijk dan toch een Planeet X voorbij Pluto

Over Planeet X doen allerlei complottheorieën de ronde: aan de rand van ons zonnestelsel zou zich een planeet schuilhouden die zo groot is als Jupiter en waarvan het bestaan geheim wordt gehouden door NASA. Er komt steeds meer bewijs dat voorbij Pluto nog een planeet bestaat. Richard A. Lovett bespreekt het nieuwste bewijs in tijdschrift…Lees meer »