• Word nu NineForNews Sponsor
  • columns2015-04-13
  • agenda
► Recente berichten

Hoe Goldman Sachs de Europese belastingbetaler 800 miljoen euro afhandig maakte

Hoe Goldman Sachs de Europese belastingbetaler 800 miljoen euro afhandig maakte

Vorig jaar leed de Banco Espirito Santo (BES), destijds de op één na grootste bank van Portugal, een verlies van 3,5 miljard euro. Oprichter van de bank Ricardo Salgado gaf zijn eigen bankenimperium een noodlening van een miljard en boekte dat geld gelijk over naar de Kaaimaneilanden, zo bleek uit de jaarrekening van het moederbedrijf…Lees meer »

Mysterieuze lichten op Ceres: ijsvulkanen of deuren van een buitenaards ruimtestation?

Mysterieuze lichten op Ceres: ijsvulkanen of deuren van een buitenaards ruimtestation?

Ruim een maand nadat ruimtesonde Dawn lichtgevende stippen op dwergplaneet Ceres vastlegde, breken wetenschappers nog steeds hun hoofd over het mysterieuze verschijnsel. Sommige wetenschappers denken dat het mogelijk vulkanische ijsuitbarstingen zijn.Lees meer »

‘Godachtige’ figuur verschijnt in wolk boven vulkaan Chili

'Godachtige' figuur verschijnt in wolk boven vulkaan Chili

In de aswolk die is ontstaan na de uitbarsting van de Calbuco-vulkaan in Chili verscheen een mysterieuze ‘godachtige’ figuur. De foto, waarop een wolk in de vorm van een mensachtige figuur is te zien, wordt door lokale bewoners gezien als een teken van de goden.Lees meer »

Nieuwe studie: Natuurlijke factoren van grote invloed op global warming

Nieuwe studie: Natuurlijke factoren van grote invloed op global warming

Uit een nieuwe studie blijkt dat natuurlijke variabiliteit het versnellen en vertragen van de opwarming van de aarde kan verklaren. Tijdens het onderzoek werden temperatuurgegevens vergeleken met de meest ingrijpende scenario’s die zijn voorgesteld door het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC).Lees meer »

“E-sigaret is veel ongezonder dan je denkt”

"E-sigaret is veel ongezonder dan je denkt"

Het gebruik van de e-sigaret is het afgelopen jaar gestegen. 4,1 procent van de mensen rookte vorig jaar een elektronische sigaret. De e-sigaret wordt ook vaak gebruikt als hulpmiddel om te stoppen. Het aantal rokers is het afgelopen jaar wel gedaald. In 2014 rookte iets minder dan een kwart van de bevolking, 23 procent. Dat…Lees meer »

VIDEO: Egyptoloog Zahi Hawass loopt woest weg uit debat over geschiedenis van de wereld

VIDEO: Egyptoloog Zahi Hawass loopt woest weg uit debat over geschiedenis van de wereld

Op 22 april stond in een hotel in Caïro het eerste open debat tussen aanhangers van twee compleet verschillende theorieën over de geschiedenis van de wereld gepland. Op die dag zouden de beroemde egyptoloog dr. Zahi Hawass en de Britse schrijver en journalist Graham Hancock met elkaar in debat gaan. Vlak voor het debat keek…Lees meer »

VIDEO: Lichtstraal van mysterieus object gezien bij vulkaan in Chili

VIDEO: Lichtstraal van mysterieus object gezien bij vulkaan in Chili

Televisiecamera’s hebben een mysterieus vliegend object vastgelegd tijdens een vulkaanuitbarsting in het zuiden van Chili. Dat meldt persbureau Sputnik. De Calbuco-vulkaan is voor het eerst in ruim 40 jaar onverwacht uitgebarsten. Uit voorzorg werden zo’n 4000 inwoners van een nabijgelegen dorp geëvacueerd. Vluchten in de regio zijn geannuleerd omdat de vulkanische as toestellen kan beschadigen. De…Lees meer »

Man (33) met darmkanker: “Ik ben genezen door cannabisolie!”

Man (33) met darmkanker: "Ik ben genezen door cannabisolie!"

De Brit David Hibbitt (33) werd in 2012 gediagnosticeerd met darmkanker. Artsen zeiden in februari vorig jaar dat hij nog maar 18 maanden tot vijf jaar te leven had. Dat schrijft de Britse Daily Mail. Eind 2013 was de tumor in de darmen van David verdwenen en werd hij kankervrij verklaard. Een maand later ontdekte…Lees meer »

Monsanto wist 35 jaar geleden al dat Roundup kankerverwekkend is

Monsanto wist 35 jaar geleden al dat Roundup kankerverwekkend is

Uit stukken die zijn opgediept uit het archief van de Amerikaanse milieubeschermingsdienst EPA blijkt dat landbouwreus Monsanto al in 1981 wist dat glyfosaat, een product dat op de markt wordt gebracht als Roundup, kankerverwekkend is voor dieren. De Wereldgezondheidsorganisatie stelde onlangs vast dat glyfosaat mogelijk kankerverwekkend is. Het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek (IARC) maakte bovendien…Lees meer »

De dag dat honderden Afrikanen een ‘zwevende stad’ zagen

De dag dat honderden Afrikanen een 'zwevende stad' zagen

Op internet circuleert momenteel een bericht over een ‘zwevende stad’ die in maart 2011 boven Nigeria gezien zou zijn. Inwoners uit het dorp Dulali in de staat Bauchi zagen op een maandag een fel licht in de lucht, zo meldde de Nigeriaanse krant Peoples Daily destijds. Eén van de dorpsbewoners zei: “Uit het niets verscheen…Lees meer »

Vertrouwelijk document GlaxoSmithKline onthult dat vaccins autisme veroorzaken

Vertrouwelijk document GlaxoSmithKline onthult dat vaccins autisme veroorzaken

Uit een vertrouwelijk rapport van de Engelse farmaceut GlaxoSmithKline blijkt dat een bepaald vaccin autismegevallen heeft veroorzaakt. In het 1271 pagina’s tellende rapport, dat dateert van 16 december 2011, worden de bijwerkingen beschreven die optraden na vaccinatie. Aan de hand van een aantal grafieken wordt duidelijk gemaakt dat de inenting in een aantal gevallen heeft geleid…Lees meer »