• Word nu NineForNews Sponsor
  • columns2015-04-13
  • agenda
► Recente berichten

Eerste Amerikaanse slavenhouder was zwarte man

Eerste Amerikaanse slavenhouder was zwarte man

Veel mensen denken de geschiedenis van de slavernij te kennen. Je leest erover op school of in de krant en er wordt naar verwezen in populaire films. Maar wist je dat de eerste Amerikaanse slavenhouder een zwarte man was? De eerste Amerikaanse kolonisten stichtten op 14 mei 1607 de plaats Jamestown. De stad werd gesticht…Lees meer »

VIDEO: Monteur wordt na ernstig ongeluk ‘gered door engelen’

VIDEO: Monteur wordt na ernstig ongeluk 'gered door engelen'

Er gaat op dit moment een verhaal rond op internet over een man die na een ongeval zou zijn gered door engelen. Monteur Bruce Van Natta werkte op 16 november 2006 aan een vrachtwagen toen de krik onder het gevaarte plotseling van zijn plek schoot. De vooras belandde als een soort guillotine op zijn buik en drukte de…Lees meer »

Nijmegen gaat experimenteren met basisinkomen

Nijmegen gaat experimenteren met basisinkomen

Het lijkt er op dat Nijmegen gaat experimenteren met het basisinkomen. Een voorstel van GroenLinks voor een proef met een vast inkomen zonder verplichtingen heeft steun gekregen van een ruime meerderheid van de gemeenteraad. VVD, CDA en PvdA waren tegen. Argumenten: minder bureaucratische rompslomp, minder stress, meer rust voor mensen om – zonder ‘toenemende cultuur…Lees meer »

Bevat ons brood gif?

Bevat ons brood gif?

Het ‘verse’ brood dat je in de supermarkt hebt gekocht kan al maanden oud zijn, zo stelt Joanna Blythman in haar ophefmakende boek Swallow This. Volgens haar is er veel mis met ons brood. In vrijwel elk industrieel brood zitten de enzymen amyloglucosidase en maltogeen amylase, die respectievelijk voor een gelijkmatige bruine korst en langere…Lees meer »

NASA stap dichter bij warpdrive die je in vier uur naar de maan brengt

NASA stap dichter bij warpdrive die je in vier uur naar de maan brengt

Goed nieuws voor mensen die sneller dan het licht door ons zonnestelsel willen reizen. NASA werkt aan een revolutionaire nieuwe manier van ruimtereizen, die ons op een dag in staat kan stellen om ongelooflijke snelheden te bereiken. De nieuwe technologie is gebaseerd op de zogeheten EmDrive. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie heeft het apparaat nu voor het…Lees meer »

“Ziek en bedrogen”: Deense televisie zendt documentaire uit over gevaren HPV-vaccinatie

"Ziek en bedrogen": Deense televisie zendt documentaire uit over gevaren HPV-vaccinatie

Eind maart zond de Deense zender TV 2 een documentaire uit over HPV-vaccinatie: ‘De gevaccineerde meisjes: Ziek en bedrogen’. De makers van de documentaire volgden drie meisjes die na inenting tegen HPV met Gardasil last kregen van medische aandoeningen. Twee Deense artsen zeiden dat ze in hun carrière nog nooit zoiets hebben meegemaakt. Ze waarschuwden de Deense…Lees meer »

Werkt bondskanselier Merkel voor de CIA?

Werkt bondskanselier Merkel voor de CIA?

Onlangs werd bekend dat de Amerikaanse NSA de Duitse geheime dienst BND als marionet gebruikt. De recente onthullingen komen steeds dichter bij bondskanselier Angela Merkel in de buurt. Vermoed wordt dat ze haar minister van Binnenlandse Zaken en vertrouweling Thomas de Maizière zal offeren, maar zelf buiten schot zal blijven. Vorig jaar werd bekend dat…Lees meer »

Van asbest tot koolmonoxide: 6000 gevaarlijke chemische stoffen in de verpakking van je voedsel

Van asbest tot koolmonoxide: 6000 gevaarlijke chemische stoffen in de verpakking van je voedsel

Alle bewerkte voeding die we consumeren is verpakt. Er worden 6000 chemische stoffen gebruikt in verpakkingsmateriaal voor voedsel. De Britse vereniging zonder winstoogmerk The Food Packaging Forum trof 175 gevaarlijke stoffen aan in verpakkingen. Deze stoffen zijn gelinkt aan verminderde vruchtbaarheid, misvormde geslachtsdelen en verstoring van de hormoonhuishouding. Chemische stoffen die veelvuldig en legaal worden…Lees meer »

VIDEO: Mysterieus object gespot bij internationaal ruimtestation ISS

VIDEO: Mysterieus object gespot bij internationaal ruimtestation ISS

Er zijn beelden opgedoken van een UFO bij het internationale ruimtestation ISS. Het ongeïdentificeerde object kwam voorbij op live beelden die vanaf het ISS werden gestreamd. Het beeldmateriaal is op YouTube geplaatst en toont een kleine witte schijf in de buurt van het ruimtestation. Het is niet de eerste keer dat de camera’s van het…Lees meer »

30.000 Argentijnse artsen roepen op tot verbod op producten Monsanto

30.000 Argentijnse artsen roepen op tot verbod op producten Monsanto

Meer dan 30.000 Argentijnse artsen en zorgwerkers hebben de overheid van het land opgeroepen de producten van Monsanto te verbieden, nadat uit diverse studies is gebleken dat ze mogelijk kankerverwekkend zijn. Ook andere organisaties en onderzoekers uit Zuid-Amerika hebben zich uitgesproken tegen de producten van Monsanto. Ze zijn een grootschalige campagne gestart om de landbouwreus…Lees meer »

Dit wist je misschien nog niet over kant-en-klare maaltijden

Dit wist je misschien nog niet over kant-en-klare maaltijden

“De meest weerzinwekkende geur die ik ooit heb geroken, was in een fabriek van kant-en-klare maaltijden, waar de lucht verzadigd was van een misselijkmakende zoete lucht van tomatensaus en kleverige bechamelsaus en een geur die me deed denken aan uitgebraakte babymelk,” schrijft de Britse voedingsdeskundige Joanna Blythman in haar controversiële nieuwe boek Swallow This. Kant-en-klare…Lees meer »

Studie: DNA van geaborteerde foetussen in vaccins gelinkt aan kanker en autisme

Studie: DNA van geaborteerde foetussen in vaccins gelinkt aan kanker en autisme

Uit een studie die is gepubliceerd in het Journal of Public Health and Epidemiology blijkt dat er een correlatie is tussen autisme en het pokken-, hepatitis A- en BMR-vaccin. Wetenschappers van het Sound Choice Pharmaceutical Institute (SCPI) in Seattle concluderen op basis van gegevens uit Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Denemarken en West-Australië dat de toename…Lees meer »

Nederland Belastingparadijs: fiscus sluit honderden geheime deals met multinationals

Nederland Belastingparadijs: fiscus sluit honderden geheime deals met multinationals

We betalen in Nederland meer belasting dan wie dan ook ter wereld. Maar tegelijkertijd zijn we een waar walhalla voor grote buitenlandse bedrijven. Verschillende multinationals zitten met hun hoofdkantoor in Nederland om belasting te ontwijken. De Nederlandse fiscus legt multinationals in de watten en behandelt bedrijven anders dan burgers, zo blijkt uit een onderzoek van…Lees meer »

Sneller dan het licht: Heeft NASA per ongeluk een warpveld opgewekt?

Heeft NASA per ongeluk een warpveld opgewekt?

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft mogelijk per ongeluk een warpveld ontdekt. Ruimteschepen kunnen zo’n warpveld gebruiken om sneller dan het licht te reizen, iets wat tot dusver in het rijk van de sciencefiction thuishoorde.Lees meer »