Buitenland

Amerika geeft toe dat cannabis kankercellen doodt

Help anderen door deze informatie met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Complottheoretici zeggen het al heel lang, maar nu heeft ook de Amerikaanse overheid toegegeven dat cannabis kankercellen doodt. Op de officiële website voor advies bij kanker heeft de overheid een pagina toegevoegd over het gebruik van cannabis en cannabinoïden. Dat schrijft de Britse krant Metro.

Het National Cancer Institute, dat onderdeel is van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid, adviseert nu dat ‘cannabinoïden kunnen worden gebruikt bij de behandeling van de bijwerkingen van kanker en kankerbehandelingen’ door ze te roken, te verwerken in bakproducten, te drinken als kruidenthee of als spray onder de tong.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De website somt ook andere voordelen op: cannabis heeft een ontstekingsremmende werking, blokkeert celgroei, voorkomt dat bloedvaten tumoren voorzien van voedingsstoffen, heeft een antivirale werking en verzacht spasmes bij MS-patiënten.

De informatiepagina legt ook uit hoe kankercellen bij muizen werden gedood door blootstelling aan cannabis. Verschillende wetenschappelijke studies toonden dit in het verleden al aan, maar dit jaar besloot de Amerikaanse overheid haar publicaties te herzien. Nu valt op de website te lezen dat cannabis hersentumoren doet krimpen door kankercellen te doden.

In de VS zijn inmiddels twee goedgekeurde medicijnen verkrijgbaar voor kankerpatiënten die cannabinoïden bevatten. In Nederland zijn vijf soorten medicinale cannabis verkrijgbaar in de apotheek: Bedrocan, Bedrobinol, Bediol, Bedica en Bedrolite. Sinds 2012 is het geneesmiddel Sativex geregistreerd ter verlichting van symptomen bij MS-patiënten. Vind je dit een goede ontwikkeling? Denk er dan aan dit artikel te delen op Facebook.

[Metro]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Is er sprake van een omkeer (inkeer) bij de Amerikaamse F.D.A.? | Silvia's Boinnk!!!
8 jaren geleden
Back to top button
1
0
We lezen graag je reactie!x