Buitenland

Analist: “Aanslag Parijs was mogelijk valse vlag-operatie”

Help door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De aanslagen in de Franse hoofdstad Parijs zijn mogelijk een ‘valse vlag-operatie’ geweest, zodat de Verenigde Staten en hun bondgenoten meer en zwaardere bombardementen kunnen gaan uitvoeren in Syrië. Dat zegt een Canadese politiek commentator.

Een getuige vertelde aan persbureau AP dat de schutters ‘Allah is groot’ riepen in het Arabisch terwijl ze restaurantgangers en concertbezoekers doodschoten. “Als iemand Allah is groot roept hoeft dat nog niet te betekenen dat diegene moslim is,” zei Edward Corrigan. “Het betekent mogelijk dat dit een valse vlag is geweest.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
9/11

De VS en Frankrijk geven de Syrische overheid mogelijk de schuld van de aanslagen om vervolgens in het wilde weg bommen te kunnen gooien op het land, aldus Corrigan. “Daarbij zal een groot deel van de infrastructuur worden verwoest, zullen veel burgers omkomen en zal er net als na 9/11 erg overdreven worden gereageerd. De Amerikanen zagen hun kans schoon om Irak binnen te vallen en meer dan een miljoen Irakezen te doden.”

“Irak had uiteraard niets te maken met 9/11, maar daar hoor je nu niets meer over,” ging hij verder.

Terroristische plaag

Op vrijdag werden in Parijs meerdere aanslagen gepleegd, waarbij meer dan 150 mensen zijn omgekomen. Het gaat om één van de dodelijkste aanvallen op de Franse hoofdstad sinds de Tweede Wereldoorlog.

De Amerikaanse president Barack Obama beloofde dat de VS klaarstaat voor de Franse overheid en burgers. Obama belde vrijdagavond met de Franse president François Hollande. “De twee leiders beloofden samen te werken om de terroristische plaag te bestrijden,” liet het Witte Huis in een verklaring weten.

Vlak voor de aanslagen werd op de Amerikaanse tv een interview uitgezonden waarin Obama sprak over de recente successen tegen terreurgroep IS. “Ik denk niet dat ze sterker worden,” zei Obama tijdens het programma Good Morning America. “We hebben ze onder controle.”

[PressTV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x