Archeologie

Antropologen: mummie van Andahuaylillas is ‘buitenaards’

Help anderen door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Drie antropologen zijn van mening dat een gemummificeerde schedel, die is gevonden in Peru, van buitenaardse origine is. Dat meldt Radio Programas del Peru.

In Andahuaylillas in de zuidelijke Peruaanse provincie Quispicanchi zijn de overblijfselen gevonden van twee lichamen. Vooral het vreemd gevormde hoofd stelt de antropologen voor een raadsel.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De mummies zijn op de berg Cerro Wiracochan gevonden, op 3.250 meter boven de zeespiegel. De mummie met het langgerekte hoofd is 50 centimeter lang.

De restanten zijn gevonden door Renato Dávila Riquelme van het Privado Ritos Andinos museum in Cuzco. Hij zei tegenover het Peruaanse persbureau Andina dat de oogholten veel groter blijken te zijn dan bij mensen het geval is. Ook is de onderzijde van de kaak voorzien van een soort vin die bij geen enkele etnische groep wordt aangetroffen. De schedel wordt tevens gekenmerkt door een open fontanel. De fontanel groeit bij baby’s na 12 tot 18 maanden helemaal dicht. De aanwezigheid van twee ongewone kiezen in het gebit zou moeten uitsluiten dat het om een pasgeborene gaat.

Riquelme zei dat twee antropologen uit Spanje en één uit Rusland vorige week afreisden naar het museum en concludeerden ‘dat het geen menselijke schedel is’. Ze zullen nader onderzoek verrichten. Aan de hand van de rechter oogkas kan de genetische opmaak van het DNA worden vastgesteld. Antropoloog Pablo Bayabar uit Lima is echter van mening dat het gaat om een twee jaar oud kind met een enorm hoofd dat werd geofferd aan de goden.

Bekijk hier de reportage van Radio Programas del Peru waarin Riquelme de kenmerken van de mummie van Andahuaylillas bespreekt.

Bronnen: Andina.com, Rpp.com.pe en Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x