Mens en Dier

Antropoloog: “Er is geen twijfel over mogelijk dat IJslandse elfen bestaan”

Help ons door dit met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In IJsland worden geregeld elfen gezien. Pas geleden werd de aanleg van een snelweg stilgelegd om de elfjes niet te storen. In IJsland maken ze onderdeel uit van het dagelijks leven. Dat meldt persbureau AFP.

Bestaan ze echt? Antropoloog Magnus Skarphedinsson heeft decennialang onderzoek gedaan en verzamelde talloze getuigenverklaringen. Hij is ervan overtuigd dat elfen bestaan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Er is geen twijfel over mogelijk dat ze bestaan!” aldus de 60-jarige Skarphedinsson. Maar wat is een elf precies? Een wezen met goede bedoelingen, kleiner dan een mens, dat in de natuur leeft en normaal gesproken niet spreekt.

Om de sceptici te overtuigen bespreekt de antropoloog twee getuigenverklaringen. Het eerste verhaal gaat over een vrouw die bevriend was met een visser die elfen kon zien. Op een ochtend in februari 1921 zag hij geen elfen op het water. Hij probeerde andere vissers ervan te overtuigen niet uit te varen.

Verouderen minder snel
Antropoloog: "Er is geen twijfel over mogelijk dat elfen bestaan"
Magnus Skarphedinsson

Die dag begon het te stormen boven de Atlantische Oceaan. De vissers die naar hem hadden geluisterd kwamen heelhuids weer thuis. “De elfen wisten het,” beweert Skarphedinsson.

De andere getuige is een vrouw van in de 80 die in 2002 een tiener tegenkwam die beweerde haar te kennen. De jongen gaf haar een adres waar ze 53 jaar geleden had gewoond en waar haar dochter zei dat ze vaak speelde met een onzichtbare jongen.

“Maar mama, dat is Maggi!” riep haar dochter toen ze de tiener beschreef. Skarphedinsson: “Elfen verouderen een stuk minder snel dan mensen.”

Westerse arrogantie

Uit peilingen blijkt dat de helft van de IJslanders gelooft in elfen. Om die reden nemen de autoriteiten het onderwerp erg serieus. In 1971 werd de aanleg van een snelweg van Reykjavik richting het oosten verstoord door elfen, aldus de antropoloog. “De wegwerkers kregen te maken met vreemde tegenslagen omdat ze weigerden een grote steen te verplaatsen die diende als hun huis. Uiteindelijk werd besloten de steen 15 meter te verplaatsen.”

Volgens Skarphedinsson is IJsland niet het enige land waar elfen wonen. “IJslanders staan gewoon meer open voor hun bestaan. De Verlichting bereikte IJsland pas laat,” zegt hij. “In andere landen, die worden gekenmerkt door de westerse wetenschappelijke arrogantie en ontkenning van dingen die ze zelf niet hebben ontdekt, zeggen ze dat getuigen lijden aan hallucinaties.”

Bekijk hier de bijbehorende video.

[AFP]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Uit het elementaire rijk?

dutchresearcher
dutchresearcher
7 jaren geleden

Ik heb IJsland hoog zitten in mijn waardering, maar elfjes… nee, dat gaat er bij mij niet in. Trouwens, in het artikel staat dat ze niet kunnen praten, maar ze kunnen wel converseren met een 80-jarige over vroeger? Daarnaast zijn 1921, 1971 en 2002 toch al behoorlijk gedateerd. Valt niet meer na te trekken en alle getuigen zijn waarschijnlijk dood. Daarnaast, weinig voorbeelden indien elfen zich zo openlijk tonen. Als ze zich zo openlijk tonen als in de voorbeelden, intelligent zijn, waarom zijn ze niet gewoon een onderdeel van de samenleving?

Ik
Ik
7 jaren geleden

Een Elfenjongen die ineens zo groot is als een tiener en ook ineens wél spreekt terwijl eerder in het verhaal staat dat ze niet praten.

Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Elven komen van het rijk voorbij het Noorden.

Back to top button
27
0
We lezen graag je reactie!x