Gezondheid

Artsen: Energiedrankjes vergiftigen jeugd

Help anderen door dit met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Australian Medical Association roept op tot een beperking van de consumptie van energiedrankjes. Dat melden diverse Australische media maandag.

Een groep die de industrie vertegenwoordigt verwerpt de uitspraken van de artsenvereniging en zegt dat energiedrankjes niet gevaarlijker zijn dan koffie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Hulpdiensten zagen in zeven jaar tijd een verviervoudiging van het aantal oproepen dat gerelateerd is aan drankjes met een hoog suikergehalte. Experts zeggen dat tieners worden ‘vergiftigd’ door de drankjes als gevolg waarvan ze last kunnen krijgen van hallucinaties, beroertes en hartproblemen.

Vicevoorzitter van AMA Victoria Dr. Stephen Parnis zei dat mensen zich niet realiseren hoe gevaarlijk energiedrankjes zijn. Sommige bevatten net zoveel caffeïne als 10 of 20 koppen koffie. Volgens hem moeten de blikjes worden voorzien van waarschuwingen. Bovendien wil hij overwegen de verkoop van de drankjes aan jongeren onder de 18 jaar te verbieden.

“Ik heb tieners op de spoedeisende hulp gezien met een hartslag van 200 of die zorgwekkend gedrag begonnen te vertonen,” zei Dr. Parnis. Hij merkte op dat sommige tieners Red Bull drinken als ontbijt.

De Australian Beverages Council (ABC) is van mening dat meer regulering niet nodig is. Directeur Geoff Parker van de raad vindt dat mensen zelf hun verantwoordelijkheid moeten nemen als het gaat om de overconsumptie van een ‘perfect veilig product’. Hij voegde toe dat in Australische energiedrankjes net zoveel caffeïne zit als in een kop koffie.

Woordvoerder Jess Robinson van het Poisons Information Centre zei dat het aantal meldingen van vergiftiging door energiedrankjes is gestegen van 12 in 2004 tot 46 in 2011.

Symptomen van een overdosis caffeïne zijn: overgeven, diarree en irritatie. Robinson noemde onder meer Red Bull en V als merken die de meeste problemen veroorzaken bij jonge mensen.

Bron: Heraldsun.com.au

Gerelateerd: Pepsi zegt in wezen accuzuur te verkopen

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x