Buitenaards

Astronoom: “Asteroïden in ons zonnestelsel kunnen buitenaardse ruimteschepen zijn”

Help anderen door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Aliens die geen thuisplaneet meer hebben kunnen zich in enorme ruimteschepen schuilhouden in de asteroïdengordel. Dat zegt astrobioloog Duncan Forgan van de Universiteit van St Andrews in Schotland, zo meldt de Britse Daily Express.

Sommige objecten die we detecteren in de planetoïdengordel kunnen in werkelijkheid enorme UFO’s zijn, aldus Forgan. Hij voegde toe dat pas een klein deel van de Melkweg is verkend. Bovendien is daarbij alleen gezocht naar radiosignalen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Voetbalveld

Forgan wil de zoektocht uitbreiden en zoeken naar tekenen van buitenaardse vervuiling, ruïnes op verlaten planeten en mijnbouw door robots op asteroïden. Hij liet een afbeelding zien van een klein vierkantje in een voetbalveld, om aan te geven dat we nog maar een piepklein deel van het sterrenstelsel hebben onderzocht.

“Dit vierkant is slechts een fractie van de Melkweg,” zei hij. “We hebben ons eigen zonnestelsel nog niet eens in kaart gebracht. Er kunnen ruimteschepen in het zonnestelsel zijn, waarvan we dachten dat het asteroïden waren.”

Niet voldoende

Forgan is lid van een Brits wetenschapspanel dat pleit voor een uitgebreidere zoektocht naar aliens. Hij denkt niet dat wij als mensen zo bijzonder zijn en dat er andere rassen in het heelal leven.

De astronoom deed zijn uitspraken tijdens het British Science Festival aan de Universiteit van Bradford. Het SETI Institute zoekt vooral naar radiosignalen, maar volgens veel wetenschappers is dat niet voldoende.

[Express]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x