Gezondheid

VIDEO: Baby met zeldzame vorm van epilepsie behandeld met hennepolie

Help anderen door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het gezin Nunez woont in Albuquerque in de Amerikaanse staat New Mexico. Hun dochtertje Amylea werd in december geboren en kreeg vrijwel gelijk na haar geboorte epileptische aanvallen.

Ze werd naar een kinderziekenhuis in Colorado overgebracht, waar bleek dat ze een zeldzame vorm van epilepsie heeft. “Haar hart is al twee keer gestopt met kloppen,” zei haar moeder Nicole.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Amylea had in het begin minstens 15 epileptische aanvallen per dag. Haar ouders ontdekten dat het medicijn dat ze gebruikt haar lever kan beschadigen. Ze besloten haar CBD-olie te geven. Die olie bevat niet genoeg THC om mensen stoned te maken en wordt gezien als succesvolle en natuurlijke behandeling tegen epileptische aanvallen.

“We proberen iets anders te gebruiken dat niet zo slecht is voor haar lichaam,” zei vader Ernie Nunez. “Na maandenlang onderzoek hopen we dat het werkt omdat het een natuurlijk middel is en haar zal helpen.”

Het gezin wil uiteindelijk helemaal van de reguliere medicijnen af en alleen nog hennepolie geven. “Ze is nu veel alerter, ze kijkt meer om zich heen en volgt ons gezicht als we tegen haar praten,” zei Nicole. “Eerst reageerde ze helemaal niet.” Ook heeft ze nu minder vaak epileptische aanvallen.

[CBS Denver]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x