Buitenland

Barmhartige Egyptenaar wil eiland kopen voor honderdduizenden vluchtelingen

Help ons door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Egyptische miljardair Naguib Sawiris wil een eiland gaan kopen om er de honderdduizenden vluchtelingen onder te brengen, die met gevaar voor eigen leven de Middellandse Zee oversteken.

“Griekenland of Italië, verkoop mij een eiland, ik verklaar het onafhankelijk, ontvang er de vluchtelingen en laat hen meebouwen aan hun nieuwe land,” zo twitterde de zakenmagnaat. Hij vertelde aan het Franse persbureau AFP dat het echt een haalbare kaart is. “Er zijn tientallen verlaten eilanden die honderdduizenden vluchtelingen kunnen ontvangen,” aldus Sawiris.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png


Er zijn sinds begin dit jaar ruim 350.000 mensen gevlucht voor conflicten in hun land van herkomst. Ze hopen in Europa een beter leven op te bouwen. Meer dan 2600 van hen overleefden de reis niet.

De topman van het conglomeraat waarvan ook de Nederlandse kunstmestproducent OCI deel uitmaakt, zal contact opnemen met de Italiaanse en Griekse overheid om de plannen te bespreken. Hij verwacht dat het hele project tussen de 10 en 100 miljoen dollar gaat kosten. Op het eiland komen dan tijdelijke verblijven om de vluchtelingen onder te brengen. Er wordt werk gecreëerd door ze in te zetten bij de bouw van huizen, scholen en ziekenhuizen.

Het plan van Sawiris oogstte online veel lof. “De vluchtelingen zullen als ‘mens’ behandeld worden en niet als ‘beesten’,” zei hij. De zakenman weet hoe hij onbewoond gebied kan ontwikkelen. Zijn familiebedrijf stond aan de wieg van El Gouna, één van de populairste vakantieoorden in Egypte.

[Standaard]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x