Propaganda

Beelden feestende menigte Groene Plein Tripoli afkomstig uit India

Help anderen door deze info met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de volgende verslaggeving van de BBC is te zien hoe de veronderstelde Libische Nationale Transitionele Raad feestviert en met vlaggen zwaait op het Groene Plein in Tripoli.

Men zwaait echter met Indiase vlaggen en de menigte ziet er Indiaas uit. Bovendien worden de sociale netwerken ingezet om mensen te misleiden over de situatie in Libië.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De echte vlag van de Nationale Transitionele Raad, erkend door de Verenigde Staten als de ‘rechtmatige’ regering van Libië alhoewel de leden niet verkozen zijn, ziet er anders uit.

Het lijkt erop dat de BBC geen feestvierende Libiërs kon vinden, dus gebruikte men oud beeldmateriaal van feestvierende Indiërs. Het is niet de eerste keer dat de BBC dergelijke propaganda verspreidt. Zo deed de nieuwszender al verslag van de ineenstorting van World Trade Center 7 voordat het gebouw überhaupt ingestort was. Na de aanslagen werden beelden getoond van juichende Palestijnen. Het materiaal was echter van 1993.

Niet alleen de reguliere media manipuleren de mensen, ook de sociale media worden ingezet om het de het publiek te beïnvloeden. Er duiken op YouTube allerlei video’s op over de strijd in Libië, maar de filmpjessite wordt sinds oktober 2010 al geblokkeerd in het land. In plaats daarvan gebruikt CNN de website om haar eigen propaganda er te verspreiden. Libiërs hebben zelf geen toegang tot YouTube om hun kant van het verhaal te vertellen.

Waarom laten de reguliere media vele video’s uit Libië zien, wanneer Libiërs al bijna een jaar lang geen video’s hebben kunnen uploaden op YouTube? Er wordt een leger aan nepprofielen opgezet om de propaganda te ondersteunen en diverse onderzoeken hebben reeds aan het licht gebracht welke actoren erbij betrokken zijn. Het gaat onder meer om securitybedrijf HBGary en de Amerikaanse luchtmacht.

In 2010 had 5 procent van de Libiërs toegang tot internet. Het deel daarvan dat Twitter gebruikte was zo klein dat niet berekend kon worden om hoeveel personen het exact ging. Desalniettemin verschenen in februari van dit jaar honderdduizenden Libische Twitter-accounts die tweets in het Engels plaatsten over #Feb17 met links naar YouTube- en Facebook-accounts.

Waarom zijn al deze accounts in het Engels? Waarom hebben ze allen hetzelfde icoon? Waarom vragen ze allen om Amerikaanse interventie?

Veel van de geplaatste tweets spreken van gebeurtenissen die nooit hebben plaatsgehad, zoals Libische luchtaanvallen op burgers en het inzetten van Afrikaanse huurlingen. Toch brachten Fox, CNN, al Jazeera, de BBC en Al Arabiyah deze berichten als waarheid.

Saif al-Islam Gaddafi vroeg de Verenigde Naties om een oriëntatie-missie in Libië om de feiten boven tafel te krijgen, maar dit verzoek werd afgewezen. Waarom zagen we honderden video’s op YouTube van mensen die geen toegang hebben tot YouTube en werden de video’s van zingende en blije mensen juist verwijderd?

Als iedereen Gaddafi wil zien aftreden, waarom zijn er dan pro-Gaddafi protesten geweest in Egypte, Londen, Tunesië, Palestina, Nieuw-Guinea, Mali, Italië, Servië, Malta, Irak, Macedonië, Roemenië en in Libië? Waarom steunt Nelson Mandela hem? Is Gaddafi een door het Westen gesteunde dictator of het doelwit van Westerse agressie?

Bron: Whatreallyhappened.com

Gerelateerd: ‘Berichtgeving Westerse media over Libie onjuist’

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x