Archeologie

Berg van licht: Indonesische piramide mogelijk 20.000 jaar oud

Help anderen door deze info met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In 1914 deed een Nederlander een archeologische vondst bij een berg in de Indonesische provincie West-Java.

De ontdekking raakte lange tijd in de vergetelheid totdat een adviseur van de Indonesische president Yudhoyono de ontdekking van een piramide aankondigde.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Andi Arief, hoofd van een speciaal team voor noodhulp bij natuurrampen, stuurde vijf geologen naar de berg Gunung Padang in een poging de omvang van het bouwwerk te schatten. De binnenkant van de berg bleek uit een specifieke structuur te bestaan.

Tien keer zo groot als Borobudur

In maart 2011 werd het team uitgebreid met architecten, astronomen en filologen. Zij proberen het mysterie van Gunung Padang, of berg van licht, te ontrafelen.

Afgelopen maart deelde één van de geologen, Danny Hilman, zijn bevindingen met de president, die zo onder de indruk was dat hij een speciale werkgroep in het leven riep. Het bouwwerk is tussen de 9000 en 20.000 jaar oud, wat wijst op een oude en hoogontwikkelde beschaving op Java. “Het is bijna niet te bevatten, maar de cijfers liegen niet,” aldus Hilman.

Archeoloog Ali Akbar van de staatsuniversiteit Universitas Indonesia stelt dat de piramide tien keer zo groot is als Borobudur, het beroemde boeddhistische tempelcomplex in Midden-Java. Gunung Padang is ruim 100 meter hoog en beslaat een oppervlak van 15 hectare.

Vergeten

Het onderzoeksproject is niet onomstreden. Zo menen diverse archeologen dat de eerste bevindingen te snel als definitieve resultaten zijn gepresenteerd. Ook is er kritiek op de kosten, aangezien de opgravingen een kostenpost zijn van honderdduizenden euro’s.

De piramide werd in 1914 ontdekt door de Nederlandse archeoloog N.J. Krom. De vondst werd vergeten totdat lokale boeren in 1979 een nieuw stuk grond wilden ontginnen.

Bron: Smh.com.au, Shiftfrequency.com, Historischnieuwsblad.nl

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
LoKi
LoKi
10 jaren geleden

King of Light, Mijn toenmalige reactie op;
Indonesisch bouwwerk blijkt minstens 16.000 jaar oud — Beste Hans, je moet verder kijken dan je neus lang is, denk je nou echt dat dit de enige oude beschaving is. Mensen liepen al dino’s rond. Dan wel niet het huidige ras zoals we dat nu kennen. De Sphinx is ook veel ouder dan men wil toegeven. Wat het getal 16.000 jaar betreft is maar een schatting, het is namelijk veel ouder.

King of Light (oud Nembah = koning) + Berg van licht
Een niet zomaar gekozen nickname.

Let op!! Er zal nog meer gevonden worden in de directe omgeving waaruit blijkt dat het nog ouder is dan 20.000 jaar.

JW
JW
10 jaren geleden

Ik weet niet waar de vertaling berg van licht vandaankomt, maar volgens mij betkent padang – veld. Gunung Padang-berg van de grote velden of zo.

Back to top button
2
0
We lezen graag je reactie!x