Buitenland

Beslag gelegd op ‘explosieve’ papieren van privédetective die MH17-crash onderzoekt

Help ons door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Duitse en Zwitserse autoriteiten hebben documenten in beslag genomen van privédetective Josef Resch, die onderzoek doet naar de crash van Malaysia Airlines-vlucht MH17 in 2014.

Onderzoekers denken dat sommige van de documenten die tijdens een huiszoeking in het noorden van Duitsland in beslag zijn genomen, licht kunnen werpen op de omstandigheden rond de tragedie. Een aantal stukken bevat naar verluidt ‘explosieve’ informatie en kan helpen de schuldigen te achterhalen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De Duitse privédetective begon zijn onderzoek twee maanden na de catastrofe, schrijft de Telegraaf. Hij zegt te werken voor een onbekende opdrachtgever. Die loofde liefst 30 miljoen euro uit voor de gouden tip en zou daadwerkelijk 17 miljoen aan iemand hebben betaald. De informatie lag in een bankkluis.

Niet bekend

“We weten niet precies wat er in de kluis zat,” zei een woordvoerder van het landelijk parket. “Een Zwitserse rechter moet nu beslissen of de inhoud van de kluis ter beschikking wordt gesteld aan de Nederlandse justitie. Wanneer dat besluit valt, is nog niet bekend.”

Resch had naar eigen zeggen al binnen een paar maanden na de ramp meer dan 1000 tips binnen. Het landelijk parket acht het aannemelijk dat onder de tips ook informatie over de daders zit.

Nooit berecht

De Boeing 777 van Malaysia Airlines was op 17 juni 2014 op weg van Amsterdam naar Kuala Lumpur, toen het vliegtuig boven het door oorlog geteisterde oosten van Oekraïne werd getroffen door een Buk-raket. Alle 298 passagiers en bemanningsleden kwamen bij de crash om het leven.

In Nederland loopt een strafrechtelijk onderzoek naar de ramp. Dat moet meer duidelijkheid geven over de Buk-raket waarmee de Boeing werd neergehaald en de precieze locatie waarvandaan dat gebeurde. Veel mensen denken dat de verantwoordelijken nooit zullen worden berecht.

Lakse houding

“De nasleep van de aanslag op de MH17 wordt gekenmerkt door geheimzinnigheid,” zei Louis Bontes (VNL) eerder dit jaar. “Documenten worden zwartgelakt of tot staatsgeheim verklaard. Ook bij de radargegevens lijkt de bereidheid afwezig om de onderste steen boven te krijgen.”

“Het kabinet doet nog steeds niets om de radarbeelden van MH17 boven tafel te krijgen,” klaagde Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) vorige maand. Hij verwijt het kabinet al anderhalf jaar een lakse houding in het achterhalen van de waarheid rond de vliegramp.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wakker
wakker
7 jaren geleden

Ik durf te wedden dat Oekraïne er achter zit, maar dat wordt stil gehouden omdat de EU ze graag erbij willen.

John
John
7 jaren geleden

Jammer dat er weer een BUK raket word aangehaald terwijl daar nog steeds geen concreet bewijs voor is…

Namaste
Namaste
7 jaren geleden

Dit ruikt naar Kiev nazi’s, met een westers sausje.

exegese
exegese
7 jaren geleden

“Het kabinet doet nog steeds niets om de radarbeelden van MH17 boven tafel te krijgen,” klaagde Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) vorige maand. Hij verwijt het kabinet al anderhalf jaar een lakse houding in het achterhalen van de waarheid rond de vliegramp.

Noem mij nou eens één ding, één enkel item wat dat zootje ongeregeld in de tweede kamer tot een goed resultaat weet te leiden. Ze presteren werkelijk niets maar dan ook helemaal niets. De ene minister van justitie en veiligheid na de andere moet met het schaamrood op de kaken vertrekken en v.d. Steur kan nu uiteindelijk werkelijk doen en laten wat hij wil, ze laten hem gewoon maar verder klooien. En het volk staat er bij en kijkt er naar en rent bij de volgende verkiezing gewoon weer naar de stembus en het circus begint weer van voor af aan. Onvoorstelbaar dit !

Back to top button
33
0
We lezen graag je reactie!x