UFO

Canadese disclosure: Onbekend object gevonden in Saskatchewan

Help mee door deze info met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een Canadese overheidsfunctionaris ontving in november 1968 een memorandum betreffende een ongeïdentificeerd vliegend object dat was gevonden in Noord-Saskatchewan.

Het memorandum en de foto’s betreffende een fragment van het object zijn in 2009 tezamen met 9.500 andere UFO-documenten vrijgegeven door de Canadese overheid.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De meeste mensen zijn niet bekend met deze onthulling van Canadese UFO-files, die op het internet zijn te downloaden. De openbaring kreeg weinig media-aandacht als gevolg waarvan de documenten slechts door weinigen zijn gelezen.

Dit zou kunnen liggen aan het feit dat de website van de Canadese regering de gebruiker niet in staat stelt alle UFO-files in één keer te downloaden. Daarnaast wordt het terrein van de ufologie voornamelijk gedomineerd door Amerikaanse onderzoekers en auteurs.

De onthulde Canadese UFO-files kunnen worden gevonden op de website van de Bibliotheek en Archieven van Canada (een website van de Canadese overheid). De website bevat documenten van het Canadese ministerie van Verkeer en Waterstaat, de nationale politie in Canada en de Nationale Onderzoeksraad.

Een memorandum gedateerd 14 november 1968 van de F-divisie van de opsporingsdienst van de nationale politie in Canada is getiteld ‘UFO gevonden in Noord-Saskatchewan’. Het is een onderdeel van een serie documenten en foto’s betreffende een stuk metaal.

ufocanadamemorandum

Vaartuig dat door de ruimte reisde

De memo stelt dat na onderzoek is gebleken dat het metaal waarschijnlijk onderdeel is van een vaartuig dat door de ruimte reisde. Gebleken is dat het fragment bestaat uit 99 procent titanium met aan één zijde een wit keramisch-achtig kristallijn soort materiaal.

Het object kwam rond oktober 1968 neer nabij Wollaston Lake in het noordoosten van Saskatchewan. De memo wijst erop dat een lokale krant, The Leader Post, wist van de vondst. Een handgeschreven connotatie dringt erop aan dat de informatie moet worden vrijgegeven, ‘inclusief het feit dat het laboratorium van de nationale politie het object identificeerde’.

Op 29 oktober 1968 is de chemische samenstelling van het object bekend. Het object bestaat voor het grootste deel uit hoogwaardig titanium. Het gebruik van hoogwaardig titanium duidt erop dat het niet gaat om een onderdeel van een vliegtuig. Twee officieren van een Canadese militaire basis bij Moose Jaw waren er zeker van dat het materiaal niet afkomstig was van raketten waar zij op dat moment bekend mee waren.

Het Nationale Onderzoekscentrum, diverse overheidsfunctionarissen en het Dominion Observatorium werden op de hoogte gesteld van de vondst.

Andere interessante UFO-documenten die zijn vrijgegeven door de Canadese regering hebben betrekking op het Falcon Lake incident en het Shag Harbour incident. Kijk hier voor meer hoogtepunten van de Canadese UFO-disclosure.

Het onafhankelijke Canadese persbureau ZlandCommunications ontdekte in 2009 dat de Canadese overheid 9.500 UFO-files had geopenbaard op internet. De titel van de website luidt ‘Canada’s UFO’s: Zoektocht naar het Onbekende’. In 2007, 2008 en 2009 gaven het Britse ministerie van Defensie en de regeringen van Frankrijk en Denemarken te midden van veel internationale media-aandacht hun UFO-files vrij.

De onthulling van de Canadese documenten in augustus 2005 en december 2007 ging eerder al vrijwel onopgemerkt voorbij. Slechts een handvol toegewijde Canadese ufologen waren op de hoogte van de vrijgegeven bestanden. Waarom de Canadese overheid de beslissing nam om de documenten openbaar te maken zonder daarbij de pers in te lichten is vooralsnog onduidelijk.

Bron en meer foto’s: Abovetopsecret.com

Verwante artikelen:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x