Gezondheid

Cannabis redde het leven van ons kleinkind, dus wij doneren 33,7 miljoen voor onderzoek

Help door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De grootouders van een 4-jarig Australisch meisje met het syndroom van Dravet, een zeldzame vorm van epilepsie, hebben 33,7 miljoen dollar gedoneerd aan de Universiteit van Sydney voor de financiering van onderzoek naar medicinale cannabis.

Barry en Joy Lambert zeggen dat uit internationaal onderzoek blijkt dat hun kleindochter Katelyn, die honderden aanvallen per dag had, baat heeft bij medicinale cannabis.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het geld wordt niet alleen besteed aan onderzoek naar de positieve effecten van cannabis op kinderepilepsie, maar ook een hele reeks chronische ziektes die vaak moeilijk te behandelen zijn.

Uniek

Gehoopt wordt dat het onderzoek uiteindelijk zal leiden tot medicijnen op basis van cannabinoïden. Pas geleden kondigden de autoriteiten in New South Wales, Queensland en Victoria aan klinische onderzoeken naar cannabis te financieren.

Onderzoekers gaan onder meer kijken hoe cannabidiol (CBD) kan worden gebruikt bij de behandeling van kinderepilepsie.

“Het Lambert-initiatief is uniek in Australië binnen het onderzoeksgebied van medicinale cannabinoïden,” valt te lezen op de website van de Universiteit van Sydney. “Gekeken wordt of bestanddelen van de cannabisplant (cannabinoïden) kunnen worden gebruikt om een hele reeks ziektes te behandelen.”

Wonderplant

“Katelyn heeft [dankzij de cannabis] al een jaar lang geen enkele aanval gehad,” zei oma Joy. “Dat is wonderlijk. Met normale medicijnen is deze aandoening niet te behandelen.”

“Ik zie zoveel verschil sinds ze CBD gebruikt,” ging Joy verder. “Ze is blijer, alerter en gaat naar school. We hoeven nu niet meer bang te zijn dat ze aanvallen zal krijgen overdag.”

“Hopelijk gaan de wetenschappers bewijzen waar wij niet aan twijfelen,” zei Barry. “Ik denk dat de cannabisplant de wonderplant van de eeuw gaat worden.”

[Collective-evolution]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
onbekend
onbekend
7 jaren geleden

“Het Lambert-initiatief
Ze denken vast dat ‘de natuur’ China zal stoppen…

Bery
Bery
7 jaren geleden

Dom dom dom.
Voor 33.7 miljoen hadden ze zelf goede wetenschappers kunnen huren en onderzoek laten doen. Dan hadden ze alles in handen kunnen hpuden. Nu weten ze niet wat er met dat geld wordt gedaan en wat ze met de uitslag gaan doen.

Jaja
Jaja
7 jaren geleden

Dat geld gaat gewoon in de zakken van het welbekende eliteclubje.

Calvin
Calvin
7 jaren geleden

Cannabis redde het leven van ons kleinkind, dus wij doneren 33,7 miljoen voor onderzoek

Ik wou dat ik zo rijke grootouders had.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x