Gezondheid

“Patiënten worden ernstig misleid”: Chemotherapie draagt weinig bij aan genezing van kanker

Help mee door dit met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ziekenhuizen verspillen geld aan dure nieuwe kankermedicijnen die weinig effect hebben op de overlevingskans van kankerpatiënten.

Dat schrijft de Australische arts Peter Wise in een kritische analyse in het gerenommeerde medische tijdschrift The BMJ.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Hoewel er de afgelopen 10 jaar vele miljarden zijn geïnvesteerd in onderzoek, hebben nieuwe kankermedicijnen weinig effect.

95 miljard euro

In 2015 verkochten farmaceutische bedrijven voor 95 miljard euro aan kankermedicijnen.

Wise merkt op dat veel van de nieuwe, peperdure medicijnen het leven van patiënten met gemiddeld slechts één tot twee maanden verlengen.

Het is de vraag of patiënten van de beperkte levensverlengende effecten van kankermedicijnen op de hoogte zijn, zegt hij.

Marktbelangen

Onderzoek toont namelijk aan dat het merendeel van de patiënten deze effecten overschat.

Door de farmaceutische industrie gesponsorde trials vertekenen vaak de werkelijke effecten van kankermedicijnen, maar toch gebruiken geneesmiddelenautoriteiten zoals de FDA en EMA deze trials wanneer zij medicijnen tot de markt toelaten.

Wise vindt dat de discussie rond chemotherapie wordt gedreven door marktbelangen, niet door patiëntenbelangen. “Dat moet veranderen,” zegt hij.

Ernstig misleid

Hij wijst erop dat chemotherapie weinig bijdraagt aan de genezing van kanker.

De overlevingskans van kankerpatiënten is de afgelopen 40 jaar gestegen, maar ‘dat komt waarschijnlijk voornamelijk door andere factoren’.

“Patiënten worden ernstig misleid,” schrijft hoofdredacteur van The BMJ Fiona Godlee in een commentaar. “Velen verwachten een geneesmiddel. In werkelijkheid leven ze gemiddeld slechts enkele maanden langer.”

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jose
Jose
7 jaren geleden

Radio activiteit veroorzaakt kanker en brengt het lichaam zwaar uit balans.
Hoe kun je met iets wat kanker veroorzaakt kanker voorkomen?

http://www.radioactiviteit.com/gevolgen-radioactiviteit.html

Logisch dat dit tegenstrijdig is en een fabeltje is die geld in het laatje brengt van de big pharma.
Vandaar dat dit het gevolg is :

Ik heb cliënten die hun chemo in zo’n geval ondergingen omdat hun oncoloog had gezegd dat ze het moesten doen. Later ontdekten ze bij toeval op het internet dat hun behandeling slechts 5% verbetering gaf. Zij vertelden mij: ‘Ik wilde dat mijn arts dit vooraf tegen mij had gezegd’.
En dit is wat de Artsen ervan vinden :

http://zaplog.nl/zaplog/article/75_procent_van_de_artsen_weigeren_zelf_chemotherapie

Eelke Piers
Eelke Piers
7 jaren geleden

Sinds we ons geloof in God aan de kant hebben gezet zijn we bang voor de dood en kiezen we voor 3 maanden langer een hel op aarde

rob
rob
7 jaren geleden

misleiding. oftewel bedrog, of leugens, gebeuren niet altijd bewust tot zover zijn kennis aanwezig is, het geloven daarin is dat het te weinig kennis is wat men weet ,misleiding of leugens , bewust of onbewust is de regie die heerst over deze vorm van de niet altijd wetende behandelaar men kan onbewust of bewust handelen en deze is niet altijd op de hoogte van de gevolgen ,het doet soms maar wat, waarin mensen toestemmen voor behandeling en het vertrouwen van de behandelaar, de dokter, arts of geneesheer. het beste is kritisch te zijn naar deze naamdragende figuren zij maken veel fouten , en de meeste mensen gaat dood in het ziekenhuis, dat zegt al genoeg dat artsen dokters of geneesheren er vaak naast zitten. je blijft en bent een patiënt en zien je als een geld in de la brengende persoon… zonder deze kan men ook niet , om misleiding of fouten te voorkomen is dat men de geneesheren zoveel mogelijk vragen of de behandeling voor 100 procent beterschap brengt laat het op papier zetten zodat als ze vale ze een tegen rekening gepresteerd krijgen en laten onder tekenen door familie, kunnen ze dat niet ben je overlevert aan alle kanten van onwetendheid.. van het vale van de behandeling en tot het ontkennen van de geneesheer..

Franss
Franss
7 jaren geleden

Als je artsen in 1985(!) vroeg of of ze bij ongeneeslijke longkanker (type niet-kleincellig longcarcinoom) chemotherapie Cisplatin zouden nemen als PALLIATIEF middel, dan zei het merendeel nee.
Het ging hier dus om één specifieke soort kanker met één specifiek middel dat toen nog heel zware bijwerkingen had, met NIET als doel genezing. Dus is het niet zo dat 75% alle soorten chemo weigert bij alle kankers in elk stadium van de ziekte.

In 1997 vroegen ze:
“U bent een 60-jarige oncoloog met niet-kleincellig longcarcinoom, met één metastase naar de lever en meerdere botuitzaaiingen. Uw performance status is 1. Zou u chemotherapie nemen, ja of nee?”

Van de naar schatting 300 congresdeelnemers namen 126 personen (42%) deel aan de enquête. Het grootste deel daarvan (51%) was oncoloog of hematoloog.
Van de oncologen/hematologen zei 64,5% dat zij in een dergelijke situtatie chemotherapie zouden nemen, evenals 67% van het verplegend personeel.

https://cryptocheilus.wordpress.com/2010/06/20/weigeren-artsen-zelf-chemotherapie/

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x