Gezondheid

Chloorkip maakt plaats voor azijnkip: chemische stoffen in ons voedsel

Help anderen door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Europese Commissie overweegt momenteel het ontsmetten van pas geslachte kippen met perazijnzuur toe te laten. Dat is een verbinding van azijnzuur en waterstofperoxide, en lijkt sterk op azijnzuur.

De stap van Brussel is opmerkelijk. In Europa ligt het ontsmetten van vlees altijd al gevoelig en de afgelopen jaren is dat alleen maar erger geworden. In de steeds feller wordende discussie over het handelsakkoord waarover de VS en Europa al jaren onderhandelen, TTIP, speelt ontsmetting van kippenvlees een grote rol.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Grote druk

Het is niet onwaarschijnlijk dat de VS grote druk heeft uitgeoefend op de beslissing van de Europese Commissie. Op die manier kan het land van Europa een nieuwe afzetmarkt voor kippenvlees maken. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat een rapport van het Amerikaanse ministerie van Landbouw de basis vormde voor het verzoek om advies aan de Europese voedselveiligheidsautoriteit EFSA. De voedselwaakhond bracht onlangs een rapport uit met positief advies over de chemische stoffen.

Wetenschappers hebben grote bedenkingen bij chemische stoffen die nu al in onze voeding verwerkt worden. De Europese voedselindustrie blijkt akelig veel gelijkenissen te vertonen met de chemiesector. Sommige chemische bedrijven leveren grondstoffen aan zowel fabrikanten van cosmetica, reinigingsmiddelen en verf als aan voedingsproducenten. Deze branches gebruiken bovendien dezelfde soorten chemicaliën.

Tartrazine

Om de productieprijs van voedingsmiddelen zo lang mogelijk te houden smukken producenten die op met conserveermiddelen, kleurstoffen en zoetstoffen die gebaseerd zijn op olie. Tartrazine wordt bijvoorbeeld gebruikt voor verschillende soorten cosmetica en het verven van leer, maar zit ook in diverse voedingsmiddelen, waaronder frisdrank, koekjes, wafels, chips en sauzen. De stof kan leiden tot allergische aanvallen, hyperactiviteit en kan de kans op een aanval bij astmapatiënten verhogen.

[De Wereld Morgen]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ferry
Ferry
8 jaren geleden

de kasteelheren die in de EU zetelen kan de gezondheid van de burgers totaal niets schelen zolang hun bankrekening maar goed gevuld is en de rest is bijzaak.
Ik begrijp de houding van UKIP meer en meer.
En waar zitten de groene jongens nu ?

Wim
Wim
8 jaren geleden

Ik ben van plan om te gaan emigreren, naar Bonaire. Tenminste ga ik mijn eigen dieren houden. Net als vroeger.

trackback
BOINNK!!! | Eindtijdnieuws en berichten verzameld door Arie Goedhart
8 jaren geleden
weg met ons
weg met ons
8 jaren geleden

De EU voegt zich als onderdaan naar de wensen, regels en wetten van zijn VS meester, niet andersom!

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x