Homepagina » Natuur en Milieu » Vreemd code-achtig patroon verschenen op IJslands meer
Vreemd code-achtig patroon verschenen op IJslands meer

Vreemd code-achtig patroon verschenen op IJslands meer

Mensen die rond het Þingvallavatn-meer in IJsland wonen stonden onlangs voor een raadsel toen er een vreemd code-achtig patroon op het met ijs bedekte meer verscheen. Het leek op een soort mysterieus hiëroglief.

Wachters van het Nationale Park Þingvellir plaatsten foto’s van het vreemde fenomeen op de Facebookpagina van het park.

Vreemd code-achtig patroon verschenen op IJslands meer

(Thingvellir National Park)

Ze merkten op dat een dergelijk patroon nog nooit eerder op het meer is gezien en dat er geen verklaring voor is.

Boodschap

Is het een buitenaardse barcode? Misschien een IJslandse versie van een graancirkel? Bevat het patroon een boodschap die kan worden ontcijferd?

Het patroon vertoont gelijkenissen met een natuurlijk fenomeen dat ‘finger rafting’ wordt genoemd, patronen waarbij ijslagen als verstrengelde vingers over elkaar schuiven.

De omstandigheden op het meer zijn normaal gesproken echter niet geschikt voor dit fenomeen, maar toch wordt met deze theorie rekening gehouden.

Grootste

De laatste 15 jaar is de ijslaag minder dik dan normaal vanwege hogere temperaturen. De afgelopen weken zijn grote delen van het meer bedekt met een dun laagje ijs, aldus de parkwachters.

Het Þingvallavatn-meer is het grootste natuurlijke meer van IJsland. Het diepste punt ligt op 114 meter. Het water is zeer helder, zeer koud en bevat veel vis.

[Iceland Monitor, IceNews]

Vond je deze informatie leuk? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?
Vond je dit artikel interessant?
Meld je nu aan!
op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het échte nieuws.
Wij hanteren een strikt anti-SPAM beleid en versturen pas email nadat je je aanmelding hebt bevestigd. Je gegevens worden door ons nooit met derden gedeeld. Met één klik kun je je ook weer afmelden.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 

8 reacties

 1. Wat een belabberd stel foto’s. Allemaal van veraf genomen en niet 1 van dichtbij. Zo kan je niet zien of het door mensen is gemaakt of door buitenaardsen. Het ziet er ook niet kaarsrecht uit en zo werken buitenaardsen niet. Ik hou het op een leuke grap om toeristen te trekken.

  2 likes
 2. Ehm…ik wil niet al te kritisch doen, maar dit lijkt me iets dat gedaan is door kinderen. Maar ja, ik weet het uiteraard ook niet zeker.

  2 likes
  • Met een sneeuwscooter met sneeuwschuiver erop een stukje gaan cruisen en zodoende een pad maken van van sneeuw ontdaan ijs. In een lollige bui dit bewust in een patroon gedaan om de aandacht te trekken. De viral jeugd van tegenwoordig zou ik zeggen. Ochams razor.

   4 likes
 3. Zou een scheur of breuk in de lengte van of onder het ijs kunnen zijn waarbij het sneeuw wat erop ligt uit elkaar wordt getrokken en een patroon van een ritssluiting laat zien. Het sneeuw wordt in de lengte als het ware uit elkaar getrokken. Niets bovennatuurlijks.

  0 likes
 4. zie geen voetstappen

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Australische wetenschapper: "Bewijs voor link tussen graancirkels en tijdreizen"

Australische wetenschapper: “Bewijs voor link tussen graancirkels en tijdreizen”

Een Australische wetenschapper die jarenlang onderzoek heeft ...

Grootste IJslandse vulkaan staat op uitbarsten na zwaarste bevingen in 40 jaar

Grootste IJslandse vulkaan staat op uitbarsten na zwaarste bevingen in 40 jaar

Het lijkt erop dat de grootste vulkaan ...