Het Complot

De invloed van het imperium Rockefeller op de wereld

Help anderen door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

John D. Rockefeller bouwde van de grond af een olie-imperium op en was meedogenloos methodisch bij de expansie ervan, zowel door interne groei als door overnames. Hij wist bovendien van wanten met de concurrentie. De manier waarop hij te werk ging was alles behalve legaal. Standard Oil werd door de overheid gesplitst wegens concurrentie-vervalsende praktijken.

Rockefeller, oprichter van Standard Oil en oliemagnaat, was als persoon gehuld in een waas van geheimzinnigheid. Andrew Carnegie, J.P. Morgan en Rockefeller – geboren in respectievelijk 1835, 1837 en 1839 – groeiden in de tweede helft van de negentiende eeuw en het begin van de twintigste eeuw uit tot industriële titanen, Carnegie in staal, Morgan in bankzaken en Rockefeller in olie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Vader William Rockefeller ging met zelfgemaakte zalfjes en pillen de hort op en genas Amerikanen voor 25 dollar van kanker. Eens in de zoveel tijd kwam hij onaangekondigd thuis met een dikke stapel bankbiljetten.

John D. trouwde met Laura Spelman en het echtpaar kreeg drie dochters en een zoon. De kinderen hadden geen idee dat hun vader tot de allerrijkste Amerikanen behoorde. De erfenis van de filantroop bestaat onder meer uit het Spelman College, de eerste universiteit voor zwarte vrouwen, de Universiteit van Chicago en talloze fondsen voor medisch onderzoek en educatieve projecten.

Rockefeller sloot illegale prijsafspraken met de spoorwegen om het transport van olie te monopoliseren en de concurrentie te dwarsbomen. Hij bedacht een samenzwering van spoorwegen en raffinadeurs om de olieverwerking volledig te beheersen. In 40 dagen nam Standard Oil 22 raffinadeurs over, waarvan zes in een tijdsbestek van 48 uur. Omstreeks 1877 verwerkte het bedrijf 90 procent van alle geraffineerde olie. Ook de spoorwegen had het bedrijf in een ijzeren greep.

De familie Rockefeller was tevens de grootste aandeelhouder van de Chase National Bank, destijds de grootste bank ter wereld. Er zijn vele bedrijven die worden gelinkt aan de familie Rockefeller, waaronder General Motors, Chrysler, IBM, Colgate-Palmolive, Eli Lilly, Hewlett Packard, Wells Fargo, Bank of New York en General Electric, het conglomeraat dat onder meer de kernreactors in Fukushima heeft ontworpen.

In 1906 beschuldigde de Amerikaanse overheid het bedrijf van monopolistische praktijken, door illegale prijsafspraken, spionage, illegale overname van concurrentie en exclusiviteitscontracten. Het mammoet-bedrijf werd enkele jaren later opgesplitst en moest een boete betalen van 29 miljoen dollar. De opsplitsing heeft enkele van de grootste oliemaatschappijen ter wereld opgeleverd. Exxon (voorheen Esso), Mobil, Chevron, Amoco (BP) en ConocoPhillips zijn de blijvende herinneringen aan John D. Rockefeller. President Theodore Roosevelt was verrukt over de opsplitsing van Standard Oil, want hij beschouwde de oliebaronnen als ‘de gevaarlijkste boeven van het land’.

Op 30 november 1999 kwamen Exxon en Mobil weer bij elkaar. ExxonMobil is vandaag de dag de tweede grootste oliemaatschappij ter wereld, na Royal Dutch Shell. De miljardenfusie van beide bedrijven voerde destijds in de pers tot uitgebreide beschouwingen over de ‘terugkeer van het Rockefeller-imperium’.

Een groot deel van de familie Rockefeller vertoeft in de omgeving van Pocantico Hills, een gehucht in de stad Mount Pleasant in New York. Het gebied werd oorspronkelijk bewoond door indianen. Het verblijf van de familie, Kykuit, is gelegen in de Pocantico Hills.

Nelson Rockefeller, de kleinzoon van de vermaarde olietycoon John D., deed drie pogingen om president van de VS te worden. Bij de eerste en laatste poging werd hij verslagen door Richard Nixon. In 1974 werd Nelson benoemd tot vicepresident. Daarvoor was hij gouverneur van de staat New York. In de Tweede Wereldoorlog moest Rockefeller de invloed van de nazi’s in Zuid-Amerika terugdringen. Nelson Rockefeller was ook betrokken bij de oprichting van de Verenigde Naties.

Een andere kleinzoon van John D., Winthrop Rockefeller, werd in 1966 verkozen tot gouverneur van Arkansas. Jay Rockefeller, achterkleinzoon van John D., is op dit moment senator voor de staat West Virginia. Kleinzoon David Rockefeller was in de jaren zeventig één van de machtigste bestuurders ter wereld. Zijn invloed op de wereldpolitiek is groot. Hij was voorzitter van de Council on Foreign Relations, waar zakelijke leiders en politici uit de VS en Europa van gedachten wisselen. Rockefeller is een regelmatige deelnemer aan de Bilderbergconferenties, 1000 Club en mede-oprichter van de beruchte Trilaterale Commissie.

De invloed van het imperium Rockefeller op de wereld
David Rockefeller

David Rockefeller wordt door veel complottheoretici als sleutelfiguur gezien. Hij schreef in 2002 in zijn autobiografie:

For more than a century, ideological extremists at either end of the political spectrum have seized upon well-publicized incidents to attack the Rockefeller family for the inordinate influence they claim we wield over American political and economic institutions. Some even believe we are part of a secret cabal working against the best interests of the United States, characterizing my family and me as ‘internationalists’ and of conspiring with others around the world to build a more integrated global political and economic structure – one world, if you will. If that’s the charge, I stand guilty, and I am proud of it.

David zei in 1994 tijdens een diner met afgevaardigden van de Verenigde Naties, mede opgericht door Nelson Rockefeller, dat de wereld rijp is voor een Nieuwe Wereldorde.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
bikokosmelk
bikokosmelk
9 jaren geleden

Om eerlijk te zijn, een wereldregering, mits de bedoelingen goed zijn, zou de wereld een betere plaats maken.

Kalki
Kalki
9 jaren geleden

De Rockefeller’s zijn criminelen die de mensheid Vrije Energie onthouden.

David
David
9 jaren geleden

Iemand met zoveel geld (triljoenen) zou als hij werkelijk een betere wereld wilt voor iedereen. Allang de mensen die op wandelende skeletten lijken in Afrika geholpen hebben met het aanleggen van waterleiding bijv.

johnwichers
johnwichers
9 jaren geleden

grootste crimininelen zijn het, die niets goeds hebben met de mensheid. Alles hebben ze bekokstooft van de 1e tot de 3e wereldoorlog en inderdaad, ze zouden goede wereldleiders zijn als ze wereldwijd (met al hun geld, rijkste ter wereld) de crisis afbetaalde en alle armoede uit de wereld zal helpen. Maar nee bij hun draait het om meer macht.

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x