Gezondheid

De magie van manukahoning

Help door dit met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Waarom heeft honing een ontsmettende werking? Diverse studies hebben aangetoond dat bepaalde stoffen in manukahoning een antibacteriële en antioxiderende werking hebben.

Manukahoning voorkomt infecties door eiwitten op te lossen die bacteriën nodig hebben om zich te kunnen vermenigvuldigen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De honing kan ook worden gebruikt om wonden schoon te maken. Het enzym glucoseoxidase, dat in manukahoning wordt gevonden, activeert de omzetting van glucose tot gluconzuur en waterstofperoxide. Niet schadelijk voor de huid, maar genoeg om sommige bacteriën te doden.

Infecties

Waterstofperoxide heeft een desinfecterend effect en wordt onder andere gebruikt als ontsmettingsmiddel. Alle honingsoorten bevatten glucoseoxidase, maar in manukahoning wordt het enzym in grotere hoeveelheden gevonden.

Zelfs als de honing wordt gemengd met een stof die de vorming van waterstofperoxide blokkeert, heeft hij nog steeds een sterke antibacteriële werking.

Manukahoning bevat naast glucoseoxidase namelijk ook methylglyoxaal, een stof die bepaalde infecties helpt voorkomen, waaronder infecties met Streptococcus, E. Coli, MRSA en nog een aantal andere potentieel gevaarlijke infecties. Methylglyoxaal komt van nature in honing voor, maar wordt in manukahoning in hogere concentraties aangetroffen.

Suiker

Honing werkt verder als natuurlijk antibioticum vanwege de hoge concentraties aan suiker, zodat sommige bacteriën zich niet kunnen vermenigvuldigen. Honing bevat ook een antibacterieel eiwit, Bee defensin-1 genaamd, dat tevens een functie in het afweersysteem van bijen vervult.

De hoop is dat uit honing stoffen kunnen worden gewonnen die bruikbaar zijn als antibioticum. Steeds meer bacteriën zijn resistent geworden tegen de bestaande antibiotica.

Bron: Naturalnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

34 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
10 jaren geleden

http://nl.wikipedia.org/wiki/Nectar_(plant)

Er bestaat geen GOD, dan er slechts Meesters/Boeddha’s/Goden bestaan.
Daarom Nectar is de honing van de Meesters/Boeddha’s/Goden en die magie bezitten. Manukahoning bezit de zelfde Magie als die van de Meesters/Boeddha’s/Goden.

Plons
Plons
10 jaren geleden

Werkt ook fantastisch bij eerstegraads brandwonden

pietje
pietje
10 jaren geleden

Waar koop ik deze wonderbaarlijke honing ???

kenn
kenn
10 jaren geleden

[quote name=”Kalki”]http://nl.wikipedia.org/wiki/Nectar_(plant)

Er bestaat geen GOD, dan er slechts Meesters/Boeddha’s/Goden bestaan.
Daarom Nectar is de honing van de Meesters/Boeddha’s/Goden en die magie bezitten. Manukahoning bezit de zelfde Magie als die van de Meesters/Boeddha’s/Goden.[/quote]
Wat is de bron als de GOD niet bestaat,kunt u een bewijs geven??

Back to top button
34
0
We lezen graag je reactie!x