Innovatie

De rijkste Indiër in Amerika is bezig de wereld te redden, maar toch ken je hem waarschijnlijk niet

Help mee door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Miljardair Manoj Bhargava werd rijk door het verkopen van energiedrankjes, maar nu geeft hij zijn vermogen weer weg. De man leefde na zijn studie 12 jaar als boeddhistische monnik, om vervolgens het bedrijfsleven in te gaan.

Bhargava kwam met 5-Hour Energy, een drankje dat onder meer cafeïne, suiker en vitamines bevat. Het energiedrankje werd een groot succes in Amerika. Zakenblad Forbes schat zijn vermogen op zo’n 4 miljard dollar.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De miljardair heeft genoeg van het verzamelen van rijkdom en wil de wereld gaan verbeteren. “Als je rijk bent is het je plicht om mensen te helpen die dat niet zijn,” zegt hij. “Ik wil een verschil maken en er niet alleen maar over praten.”

Fiets

Bhargava gaat zijn hele vermogen investeren in innovaties die arme mensen toegang bieden tot gezondheidszorg, stroom en schoon water.

In de documentaire Billions in Change, die inmiddels ruim twee miljoen keer is bekeken op YouTube, zegt hij dat er nog altijd drie miljard mensen op aarde zijn die leven zonder elektriciteit. Als het aan Bhargava ligt, komt daar een eind aan.

Hij heeft al een fiets ontworpen, die in een uur tijd genoeg energie opslaat om een gemiddeld huishouden in India een dag van stroom te kunnen voorzien. Door te trappen treedt een turbinegenerator in werking die elektriciteit opwekt. Aankomend jaar gaat hij er 10.000 weggeven.

Schoon drinkwater

“Het ontwerp is zo eenvoudig dat we zo’n fiets voor 100 dollar kunnen maken,” zegt de miljardair. “En elke fietsenmaker kan hem repareren.”

Bhargava werkt ook aan een eenvoudig apparaat dat in een uur 1000 liter zout water kan omzetten in schoon drinkwater. Daarnaast is hij op zoek gegaan naar een materiaal dat warmte kan geleiden, maar niet smelt bij extreme temperaturen.

[ScoopWhoop via National Geographic]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x