Gezondheid

De wetenschap laat ons zien waarom uit de magnetron eten misschien toch niet zo’n goed idee is

Help mee door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het is een vaak gehoorde stelling: eten uit de magnetron is hartstikke ongezond. Er zou weinig voedingswaarde overblijven na de blootstelling aan al die straling.

Voor die stelling is het nodige bewijs te vinden. Wetenschappers schreven in 2003 bijvoorbeeld in The Journal of the Science of Food and Agriculture dat broccoli in de magnetron 97 procent van zijn heilzame antioxidanten kwijtraakt. Toen broccoli werd gestoomd ging slechts 11 procent van de antioxidanten verloren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Tijdens een andere studie bleek dat het actieve bestanddeel van knoflook, het enzym aliinase, al na 60 seconden in de magnetron onbruikbaar was geworden.

Minder vitamines

Onderzoek heeft aangetoond dat moedermelk na opwarming in de magnetron minder lysozymen en antilichamen bevat en meer schadelijke bacteriën.

Japanse onderzoekers ontdekten dat melk na zes minuten in de magnetron 40 procent minder vitamine B12 bevat en vrijwel geen voedingswaarde meer heeft. En Scandinavische wetenschappers kwamen erachter dat asperges die zijn opgewarmd in de magnetron aanzienlijk minder vitamines bevatten.

Hormoonverstoorders

Het is daarnaast een slecht idee om voedsel in plastic verpakkingen op te warmen in de magnetron. Veel plastic producten bevatten namelijk hormoonverstoorders, die in het voedsel terecht kunnen komen.

In plastic zitten onder meer ftalaten: olieachtige vloeistoffen die worden toegevoegd aan kunststoffen om ze flexibeler te maken. Als je dergelijke chemicaliën binnenkrijgt, kun je hoge bloeddruk en insulineresistentie krijgen, wat uiteindelijk weer kan resulteren in diabetes.

[Collective-evolution]

2.3 3 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Patricia Müller
Patricia Müller
8 jaren geleden

Bron: gesundheit-natürlich.at

Citaat: Magnetron – dodelijke experimenten met katten

Een wetenschappelijke studie van Engeland heeft duidelijk aangetoond de effecten van microgolfstraling. Katten werden gevoed in een kamer met kunstmatig licht, met een hoge kwaliteit kattenvoer en water uit de magnetron. De dieren waren vrij om te kiezen uit verschillende (met microgolvenstraling vervuilde) aanbod voeding. Binnen een maand zijn alle katten gestorven.

Pinokkiocratie
Pinokkiocratie
8 jaren geleden

Geen idee of het slecht is, weet wel dat het niet te vreten is.
Wie magnetron voer lust heeft zijn smaak in zijn kont zitten.
Eet smakelijk.

Albert
Albert
8 jaren geleden

Uit voorzorg heb ik dat ding al een tijd geleden in een donker hoekje op zolder gezet. (Stekker uit het stopcontact).

Henk
Henk
8 jaren geleden

Een aantal jaren nadat het ijzeren gordijn gevallen was, kreeg Rusland te maken met een explosieve toename van kanker patienten. Dit werd in verband gebracht met de nieuwe apparatuur die in de keukens verscheen: de magnetron.
Dit werd een paar jaar terug bevestigd door onderzoekers in de V.S, ook dat er zeer weinig van de voedingswaarde overbleef. Bij mij is de magnetroon bij het afval gezet.
Kan niet met links komen, maar ga maar ff op google kijken.

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x