Gezondheid

DEA aangeklaagd wegens tegenhouden cannabisonderzoek

Help anderen door dit met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA) wordt voor de rechter gedaagd door wetenschappers die de medische voordelen van cannabis willen bestuderen.

De Multidisciplinary Assocation for Psychedelic Studies (MAPS) spant een rechtszaak aan tegen de DEA teneinde een vergunning te krijgen om cannabis te kunnen kweken voor onderzoek.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het advocatenkantoor Covington & Burling LLP, één van de voornaamste advocatenkantoren die de farmaceutische industrie vertegenwoordigt, zal de onderzoeksgroep op pro deo basis helpen.

De DEA weigerde professor Lyle Craker van de Universiteit van Massachusetts een vergunning te verlenen voor het kweken van cannabis om de potentiële medische toepassingen te bestuderen. De officiële verklaring luidt dat het Nationaal Instituut voor Drugsmisbruik NIDA als enige cannabis mag gebruiken voor onderzoek dat wordt gereguleerd door de Amerikaanse Voedsel en Waren Autoriteit FDA.

Alhoewel de FDA een door MAPS voorgestelde studie naar cannabis voor Amerikaanse veteranen met chronische posttraumatische stress-stoornis (PTSS) heeft goedgekeurd, wil het agentschap nog niet zeggen of het de cannabis ook daadwerkelijk zal verstrekken.

“Het officiële standpunt van de federale regering is dat cannabis geen medische voordelen heeft,” liet de American Civil Liberties Union (ACLU) per brief weten. “Maar de regering wil haar beleid niet laten testen door de wetenschap. In plaats daarvan houdt zij een monopolie in stand door de voorraad cannabis van het land te controleren die mogelijk gebruikt kan worden voor wetenschappelijke doeleinden.”

In juni oordeelde de DEA nog dat cannabis geclassificeerd moet blijven als een gevaarlijke drug zoals heroïne omdat studies de medicinale waarde ervan niet hebben bevestigd, maar dat het agentschap mogelijk zelf verantwoordelijk is voor het ontbreken van bewijs.

Het gebruik van medicinale cannabis is inmiddels gelegaliseerd in 16 staten en het District of Columbia. Volgens de DEA kan niet worden gesteld dat cannabis medicinale waarde heeft omdat er een gebrek is aan wetenschappelijke studies die de veiligheid en efficiëntie van cannabis als medicijn aantonen en dat het wetenschappelijke bewijs dat er wel is niet ruimschoots voorhanden is.

De DEA heeft Dr. Craker’s applicatie echter herhaaldelijk geweigerd en daarmee blokkeert het agentschap studies die de medische voordelen van de plant kunnen vaststellen.

Slechts dagen nadat de DEA bleef volhouden dat cannabis geen medische waarde heeft, nam het Witte Huis een tegenstrijdig standpunt in door in een rapport te stellen dat er mogelijk ‘enige’ medische waarde kan worden toegekend aan ‘individuele componenten van de hennepplant’.

Een recente studie die is uitgevoerd door de Universiteit van Haifa in Israël ontdekte dat ratten die binnen 24 uur na een traumatische ervaring werden behandeld met cannabis, symptomen van PTSS succesvol wisten te ontwijken.

In 2009 nam de American Medical Assocation, de grootste artsenorganisatie van de Verenigde Staten, een resolutie aan die de DEA opriep cannabis opnieuw te classificeren om onderzoek te kunnen doen naar cannabis als medicijn.

“Resultaten van tests wijzen er op dat cannabis neuropathische pijn vermindert en de eetlust bevordert, voornamelijk bij patiënten met verminderde spiermassa, en mogelijk spasticiteit en pijn in patiënten met multiple sclerose verzacht,” aldus de resolutie.

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd: Studie: Jezus gebruikte cannabis om mensen te genezen

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x