Gezondheid

Deze tropische vrucht doodt borstkankercellen

Help mee door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een tropische vrucht uit Zuidoost-Azië beschermt tegen borstkanker, zo blijkt uit een nieuwe studie. Onderzoekers van de Chinese Academie van Wetenschappen hebben ontdekt dat de vruchtwand van de mangistan, die vooral in Thailand en Maleisië wordt gekweekt, een uniek stofje bevat dat geprogrammeerde celdood van borstkankercellen veroorzaakt.

Het team onderzocht de invloed van alfa-mangostin op vetzuursynthase (FAS), een enzym dat betrokken is bij de aanmaak van langeketenvetzuren. Overexpressie van FAS wordt geassocieerd met borstkanker.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Tijdens het onderzoek zagen de wetenschappers dat alfa-mangostin de expressie van FAS tegenhoudt, waardoor de ophoping van vetzuren tussen cellen vermindert. Alfa-mangostin veroorzaakt daarnaast geprogrammeerde celdood van borstkankercellen.

“Alfa-mangostin kan de expressie van FAS op een effectieve manier onderdrukken en voorkomt intracellulaire activiteit van het enzym. Hierdoor vermindert de ophoping van vetzuren tussen cellen,” schreven de onderzoekers in het tijdschrift Molecular Cancer.

De wetenschappers zeggen dat de tropische vrucht op den duur gebruikt kan gaan worden bij de behandeling van borstkanker. Omdat mangistan op grote schaal wordt gekweekt, kan het extract van de vrucht worden gebruikt als bescherming tegen borstkanker.

De schil van de vrucht, die ook wel de koningin van de vruchten wordt genoemd, wordt gebruikt als medicijn tegen dysenterie. Op de markt zijn diverse preparaten te vinden, zowel tabletten als sappen. Laboratoriumstudies laten zien dat het zinvol is om deze preparaten te onderzoeken op mogelijke antikankerwerking.

De mangistan is al eeuwen beschikbaar op de fruitmarkten van Zuidoost-Azië, maar is nooit echt bekend geworden op de westerse markt. Mede door de beperkte houdbaarheid van deze tere vrucht is een snel transport naar het Westen noodzakelijk. Inmiddels wordt de manigstan in kleine hoeveelheden geïmporteerd uit Zuidoost-Azië.

Afgelopen jaar verscheen er een studie in het tijdschrift Frontiers in Pharmacology waaruit bleek dat de mangistan niet alleen helpt tegen borstkanker, maar ook tegen prostaatkanker.

[Molecular Cancer]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
9 jaren geleden

Vele slaan volledig door in de vruchten farma!!

Vandattem
Vandattem
9 jaren geleden

Velen waarschuwen niet te geloven in de (vele) oplossingen!

Velen zijn zó geprogrammeerd dat ze zelfs met de dood op hun schouder wegrennen van genezing.

Te vaak gezien.

Eigenlijk bijna allen die ik heb zien gaan.

Back to top button
4
0
We lezen graag je reactie!x