Financieel

Directeur oudste bank ter wereld vervolgd wegens fraude

Help anderen door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het oprollen van de oude garde lijkt in volle gang. De topman van ’s werelds oudste kredietverstrekker, het Italiaanse Banca Monti dei Paschi di Siena, wordt vervolgd wegens belastingfraude.

De zaak heeft betrekking op de periode dat Alessandro Profumo nog algemeen directeur was van de bank UniCredito.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Profumo en 19 anderen zouden in totaal 245 miljoen euro belastinggeld hebben ontdoken door een ingewikkelde financiële constructie waarbij rente in fiscaal aftrekbaar dividend werd omgezet.

Trilaterale Commissie

De rechtszaak begint op 1 oktober aanstaande. In een reactie liet Profumo weten de rechtszaak met vertrouwen tegemoeten te zien. Hij beweert onschuldig te zijn.

Profumo is onder meer lid van de stuurgroep van de Groep van Dertig in New York en de beruchte Trilaterale Commissie. De Groep van Dertig werd in 1978 opgericht als initiatief van de Rockefeller Foundation. Tussen 1997 en 2010 was Profumo de topman van UniCredito. Hij bouwde de bank uit tot een grote internationale speler door tal van overnames, met name in Oost-Europa.

JPMorgan Chase

Banca Monte dei Paschi di Siena werd in 1472 opgericht door de magistraat van de stadstaat van Siena in Italië. Het is de op twee na grootste bank van Italië. De grootste aandeelhouders van de bank zijn JPMorgan Chase, Francesco Gaetano Caltagirone, Unicoop Firenze Società Cooperativa en AXA van Bilderberger Henri de Castries.

montedeipaschidisiena2934783944

De bank financiert de uitbreiding van een klein vliegveld midden in het hart van het Toscaanse platteland. Zowel internationale als nationale milieubewegingen zijn hier fel tegen gekant omdat het volgens hen ten koste gaat van de natuurlijke schoonheid van het gebied.

Bron: RTLZ

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
c
c
11 jaren geleden

Er word gesproken over VERVOLGD etc niet over (massa..) GEARRESTEERD. dat is toch wel wat anders dunkt me..Die FEMA kampen zouden daar toch dan voor bedoeld zijn..?

cr
cr
11 jaren geleden

goed zo en zo hoort het ook .

Wendy
Wendy
11 jaren geleden

Ik heb laatst nog ergens gezien dat veel rechters onder één hoedje spelen met bankiers en andere “elite”.. Dus ik ben benieuwd naar de uitspraak! 🙂

cr
cr
11 jaren geleden

weer een die zegt onschuldig te zijn . boga zo kan ik het ook niks toe geven . en waarschijnlijk gelooft hij nog zelf ook .ben benieuwt wat hier uit gaat komen .

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x