Homepagina » Wereld » “Einde der tijden nabij: aarde wordt in september getroffen door dag des oordeels”
"Einde der tijden nabij: aarde wordt in september getroffen door dag des oordeels"

“Einde der tijden nabij: aarde wordt in september getroffen door dag des oordeels”

Een aantal groeperingen voorspellen voor volgende maand het einde der tijden: de dag waarop de wereld zal vergaan. Ze verwachten dat de aarde tussen 22 en 28 september zal worden getroffen door de dag des oordeels. Het komt zelden voor dat meerdere sektes zo’n concrete datum noemen.

Er gaan meerdere theorieën rond over de manier waarop de wereld zal eindigen. Zo zou op 24 september een meteoriet inslaan op aarde. De Wachters van de Nacht denken dat er een tsunami zal plaatsvinden. En de sekte River of Glory noemt 23 september als datum. “De tijd is kort, heel kort,” aldus profetes Deborah Aquila.

Er zijn ook sektes die zich baseren op de zogeheten tetrade, een periode van vier maansverduisteringen achter elkaar, die ook wel ‘bloedmanen’ worden genoemd. Dit zeldzame natuurfenomeen loopt op 28 september af.

Zeer zeldzaam

De eerste bloedmaan was op 15 april te zien en de laatste valt samen met het Loofhuttenfeest op 28 september. Tetrades zijn zeer zeldzaam: sinds het begin van de jaartelling zijn ze welgeteld 62 keer voorgekomen. Volgens de NASA deden ze zich tussen 1600 en 1900 niet één keer voor.

Evangelisten merken op dat iedere keer dat een tetrade plaatsvond, dat gepaard ging met grote religieuze gebeurtenissen. In 1493 ging de eerste tetrade gepaard met de verdrijving van de Joden tijdens de Spaanse Inquisitie. De tweede tetrade volgde in 1949, onmiddellijk na de oprichting van de staat Israël. De meest recente tetrade, in 1967, deed zich voor tijdens de Zesdaagse Oorlog tussen de Arabieren en Israëli’s.

Einde der tijden door de eeuwen heen

Het is niet de eerste keer dat het einde der tijden is voorspeld. De meest bekende doemsdag die werd voorspeld is de apocalyps die zou plaatsvinden op de dag dat de Mayakalender eindigde. Dit was 21 of 23 december 2012. Mayadeskundigen zeiden dat het einde van de kalender verkeerd werd geïnterpreteerd.

Rond de millenniumwisseling was men bang dat computers zouden crashen, omdat het jaartal niet meer zou worden weergegeven. Daarnaast waren er veel profeten die voorspelden dat de wereld in brand zou staan.

In 1555 beschreef Nostradamus dat de wereld zou eindigen in de zevende maand van het jaar 1999. Volgens zijn aanhangers heeft hij veel belangrijke historische gebeurtenissen voorspeld. En veel christenen dachten in de 17e eeuw dat het jaartal 1666 het einde van de wereld betekende. Vond je dit interessant? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.

[Telegraaf]

Vond je deze info belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?
Vond je dit artikel interessant?
Meld je nu aan!
op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het échte nieuws.
Wij hanteren een strikt anti-SPAM beleid en versturen pas email nadat je je aanmelding hebt bevestigd. Je gegevens worden door ons nooit met derden gedeeld. Met één klik kun je je ook weer afmelden.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 

1 reactie

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Mysterieuze buitenaardse cilinder gezien door UFO-experts. Zij aliens bij het ISS gearriveerd?

Mysterieuze buitenaardse cilinder gezien door UFO-experts. Zijn aliens bij het ISS gearriveerd?

Op de livestream van het internationale ruimtestation ...

nasa-oceaanwerelden

Gaat de NASA vanavond de aankondiging van de eeuw doen?

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA gaat om 20.00 ...