Gezondheid

Falend hart geneest zichzelf op dag van transplantatie

Help mee door deze informatie met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op de dag dat Michael Crowe een levensreddend donorhart zou krijgen gebeurde er iets wonderlijks.

Artsen stelden vast dat de operatie niets zou gaan uithalen, toen zijn eigen hart plotseling weer begon te kloppen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Crowe, een 23-jarige student geneeskunde uit Omaha, was gediagnosticeerd met acute myocarditis, een ontsteking aan het hartspierweefsel die kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld virussen, bacteriën, schimmels of parasieten.

Bloedinfectie

Op 14 augstus jongstleden bracht zijn moeder hem binnen op de afdeling spoedeisende hulp van het lokale ziekenhuis. Artsen ontdekten dat zijn hart nog maar voor 25 procent werkte. Crowe werd overgebracht naar de intensive care van het Nebraska Medical Center. Bij aankomst werkte zijn hart nog maar voor minder dan 10 procent.

Crowe werd aangesloten op een hart-longmachine zodat er voldoende bloed door zijn lichaam werd gepompt. De man werd kunstmatig in coma gehouden tot er een donorhart beschikbaar kwam.

Na bijna drie weken werd een hart gevonden. Uit tests bleek echter dat Crowe een bloedinfectie had oplopen. Artsen zeiden dat hij de transplantatie waarschijnlijk niet zou overleven.

Immuunrespons

Een uur later zag één van zijn artsen iets vreemds. De bloeddruk van Crowe ging plotseling omhoog. “Zijn hart begon uit zichzelf weer te werken,” vertelde Dr. John Um van het ziekenhuis. “De linkerkant van zijn hart begon weer bloed te pompen. De rechterkant was nog zwak, dus we koppelden hem voorzichtig los van de machine.”

Het was de eerste keer dat een patiënt zo lang aan een hart-longmachine zat voordat het hart weer begon te kloppen, aldus Dr. Um. “Michael is nu weer thuis en het gaat goed met hem.” Hij zei dat artsen de laatste tijd meer van dit soort gevallen meemaken, waarbij een falend hart zichzelf plotseling geneest.

Dr. Um legde uit dat het hart van Crowe ziek werd, waarna een immuunrespons het hart uitschakelde om de infectie te bestrijden. Uiteindelijk genas het hart zichzelf. Um zei dat jonge mensen die last hebben gehad van acute hartproblemen meestal volledig herstellen.

Bron: Abcnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
cc
cc
11 jaren geleden

Ik ben er van overtuigd dat we de komende tijden meer van dergelijke verhalen gaan horen..

Zou mooi zijn als er mensen zijn die hun verhalen willen delen hier.

Paquita
Paquita
11 jaren geleden

Beste CC, Hierbij een reactie. Een familielid, geboren met een hartprobleem, kreeg op haar 18e een hartaanval en “overleed” (dit gebeurde begin jaren ’60). Ze lag in het mortuarium van een ziekenhuis met een laken over zich heen. Haar moeder waakte bij haar en merkte op een bepaald moment dat het laken heel lichtjes op en neer ging …. Daarna is vaak gezegd dat ze vroeg zou komen te overlijden, maar ze leeft nog steeds en het lijkt erop dat ze stokoud gaat worden, ondanks alle gezondheidsproblemen die ze in de loop van de jaren gehad heeft. Wonderen bestaan en dat maakt het leven, als je het mij vraagt, zo mooi om geleefd te worden.

anel
anel
11 jaren geleden

Het hart wéét !

cc
cc
11 jaren geleden

[quote name=”anel”]Het hart wéét ![/quote]
Ja precies! en dat is met alles zo ook met voorspellende dromen , je hart WEET dat het waar is al voordat het uitkwwam.

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x