Buitenland

Gaddafi’s grimmige voorspelling komt uit: Europa zal worden overspoeld door vluchtelingen

Help mee door deze info met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De miljoenen vluchtelingen die Europa binnenstromen komen voor westerse politici als een verrassing. Dat zou niet het geval zijn geweest als het Westen had geluisterd naar de Libische leider Muammar Gaddafi.

Een aantal van deze vluchtelingen zou niet op zoek zijn naar een toevluchtsoord in Europa als hun huis niet was vernietigd als gevolg van het kortzichtige, agressieve westerse beleid.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

In maart 2011 waarschuwde Gaddafi dat Europa zonder een verenigd en stabiel Libië geen vat zou kunnen krijgen op de talloze migranten uit Afrika en het Midden-Oosten. In tegenstelling tot westerse leiders begreep hij kennelijk dat miljoenen naar Europa zouden vluchten als Tripoli zou vallen.

Zee van chaos

“Miljoenen zwarten kunnen de oversteek maken naar Frankrijk en Italië,” vertelde hij aan France 24. “Libië speelt een belangrijke rol bij de veiligheid in het Middellandse Zeegebied.”

Gaddafi’s zoon Saif, die de doodstraf heeft gekregen, zei in hetzelfde interview: “Libië wordt mogelijk het Somalië van Noord-Afrika, van het Middellandse Zeegebied. Je zult piraten gaan zien in Sicilië, op Kreta en op Lampedusa. Er zullen miljoenen illegale immigranten komen. De terreur komt steeds dichterbij,” zei hij.

Kolonel Gaddafi zei: “Het Middellandse Zeegebied zal veranderen in een zee van chaos.”

Niemand luisterde naar hem. Het Westen besloot het land te bombarderen om hem af te zetten. En wat is er van Libië geworden? Het land wordt uit elkaar getrokken door rivaliserende facties en radicalen.


Zoals Gaddafi voorspelde is het Middellandse Zeegebied veranderd in een zee van chaos. Duizenden vluchtelingen proberen in gammele bootjes de kust van Italië te bereiken. Voor velen is het de laatste reis die ze ooit zullen maken.

De Arabische Lente, ondersteund door het Westen, en de militaire interventies in het Midden-Oosten onder leiding van Amerika, worden gezien als de belangrijkste oorzaken van de exodus. Als de westerse landen de echte oorzaken van de overweldigende instroom van migranten niet onder ogen zien, zullen steeds meer mensen worden gedwongen om met gevaar voor eigen leven hun land te verlaten en elders een veilig heenkomen te zoeken.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
8 jaren geleden
trackback
Getuigenis van een vermoorde nobelprijswinnaar voor de vrede wordt waarheid. | nieuwsbreker
8 jaren geleden
trackback
Gaddafi’s grimmige voorspelling komt uit: Europa zal worden overspoeld door vluchtelingen | HOME | IdentitairVerzet OZL
8 jaren geleden

[…] Bron artikel: https://www.ninefornews.nl […]

trackback
Khadaffi's grimmige voorspelling komt uit -
8 jaren geleden

[…] Wanttoknow Gepubliceerd op Sep 19, 2015 […]

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x