Buitenland

Geen huiswerk meer! Engelse school neemt het voortouw en schaft huiswerk af

Help anderen door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op een Engelse school wordt vanaf nu geen huiswerk meer gegeven. Catherine Hutley, directeur van de Philip Morant School and College in Colchester, zei dat leerkrachten de vrijgekomen tijd gaan gebruiken om lessen beter voor te bereiden.

Het is niet de eerste school die een einde maakt aan huiswerk. Andere scholen deden dat vooral om iets te doen aan de mentale gezondheidsproblemen bij leerlingen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Hutley zei dat het een controversieel besluit is, maar voegde toe erg benieuwd te zijn naar de innovatieve benadering en ervan overtuigd te zijn dat de leerlingen hiervan zullen profiteren.

Onmogelijke baan

“Leraren hebben een onmogelijke baan,” zei ze. “Er zitten niet genoeg uren in de dag om les te kunnen geven, huiswerk te geven, cijfers te geven en lessen voor te bereiden.”

“We nemen afstand van de meer traditionele benadering, maar we zouden nooit iets doen wat de vooruitgang van onze kinderen in het gedrang brengt,” vervolgde ze.

Afgelopen jaar kondigde het Cheltenham Ladies’ College aan huiswerk in de ban te doen als reactie op een ‘epidemie’ van mentale gezondheidsproblemen. In 2013 zei het Jane Austen College in Norwich dat leerlingen al hun werk voortaan alleen nog op school doen.

Niet werkt

Hutley zei dat er een jaar is gesproken over het afschaffen van traditioneel huiswerk. De meningen hierover zijn verdeeld. Veel ouders en verzorgers zijn blij met de verandering, maar anderen zijn bezorgd dat hun kind achterop zal raken.

“We hebben de prestaties van onze leerlingen en de invloed van huiswerk nauwkeurig geanalyseerd,” zei ze. “We weten dat huiswerk voor het grootste deel van onze leerlingen niet werkt.”

De school, die 1650 leerlingen telt, heeft eerder al het gebruik van mobieltjes verboden.

[Gazette]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk
Henk
7 jaren geleden

Ik herken dit wel op school toendertijd, leraar verteld het eea. en ’s avonds huiswerk maken, als een soort overhoring.
Vragen die ook nog buiten de lesstof handelen.
Hetzelfde met examens, kwam je ook vragen tegen die niet werden behandeld, je moest dan gewoon een antwoord geven/verzinnen.
Daar leer je niets van, want je hebt het niet als leerstof gehad. Allemaal verloren tijd.
Motto van de leraar was altijd we kunnen niet alles behandelen. Ja ja.

Zelfstudie en motivatie brengen je verder.

Op die scholen doen ze het beter, hoop ik.

WouterV
WouterV
7 jaren geleden

Is niks vernieuwend aan. Ik heb toen ik een tiener was op een huiswerkvrije MAVO gezeten, dat is zo’n 23 jaar geleden. Op zich was dat wel fijn, maar daarvoor zat ik op een MAVO waar wel huiswerk gemaakt moest worden maar deed dat daar ook niet. Dus voor mij was er niet veel verscheel, alleen dat ik op die huiswerkvrije school geen straf kreeg omdat ik mijn huiswerk niet gemaakt had…haha

Elise49
Elise49
7 jaren geleden

Sta hier wel achter. Ontplooiing van het kind(lekker in zijn vel) is als basis het belangrijkste. Kind kan om hulp vragen aan leraar. Schilt weer een hoop werk voor/begeleiding ouders. Niet alle ouders hebben de kennis om hun kind te helpen. Ook door andere leermethoden. bv bij rekenen. Of als het om technische dingen gaat zoals internet. vb. huiswerk: Maak een Powerpoint over… Als kinderen die nog nooit gedaan hebben, dan lopen ze hier al vast. Mijn zoon zit op het MBO en er zitten nu nog steeds veel kinderen bij, die niks weten van Windows. Hun ouders ook niet. Zoiets moet je aanleren op school. Of schrijf een opstel. Veel kinderen kunnen niet eens een verhaal vertellen in goede volgorde of hebben geen fantasie over het onderwerp.
Ik heb als ouder veel meegeholpen met het huiswerk van beide kinderen.(heb ook van andere ouders gehoord dat ze mee moesten helpen) bv. hoe leer je/overhoren. Of een idee bedenken, want er was geen inspiratie. Door veel teveel huiswerk, krijg je druk. Bij teveel druk lopen ze vast. Op het vmbo/havo heb je veel vakken/boeken lezen/projecten maken enz.
Veel kinderen vinden het bv. doodeng om iets voor de klas te vertellen, dat krijg je eruit om dit veel te oefenen in de klas zonder dat daar een punt aan vast zit. Deze oefeningen behoor je al op de basisschool mee te beginnen.
Het is belachelijk dat je hier betaalde huiswerkbegeleiding kunt krijgen. Dit hoort een school gewoon te doen. Onder schooltijd en niet bijschaven in vakantie. Vakantie is vakantie.
Veel huiswerk/projecten/druk kan dus niks zeggen over intelligentie of creativiteit van de persoon.
Ben wel blij dat ik mijn kinderen kon helpen, nu doen ze alles zelf/studeren door.

Johan
Johan
7 jaren geleden

In Finland is al jaren zo dat de leerlingen geen huiswerk meekrijgen naar huis. De leraren hebben universitaire opleidingen wat in Engelland niet is op bijvoorbeeld de lagere scholen.
De mentale problemen komen onder andere voort uit het intensief gebruik van smartphones, etc., zoals slaapproblemen, verslaving, depressie, angsten,. Dit wordt nog massaal ontkent en zolang zullen de problemen alleen maar groeien. Justitie is in ieder geval bezig om deze ontwrichtingen een halt toe te roepen.

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x