Straling

Gent bant wifi uit kleuterscholen en crèches

Help ons door dit met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De stad Gent bant wifi uit crèches en kleuterscholen. “Voor zulke jonge kinderen heeft draadloos internet geen enkel nut,” zei Elke Decruynaere (Groen), bevoegd voor Onderwijs, Opvoeding en Jeugd. “Op basisscholen kan draadloos internet wel, maar als het geen verschil maakt leggen we UTP-kabels.”

Decruynaere wil dat elk kind toegang heeft tot internet op school, maar wil tegelijkertijd voorzichtig zijn. Zeker bij jonge kinderen wordt aangeraden hen niet voortdurend bloot te stellen aan sterke straling. Dat wil het stadsbestuur dan ook garanderen in alle klassen. Het aantal scholen met wifi in de stad is vrij beperkt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Uit een rapport van de Vlaamse overheid en contacten met wetenschappers blijkt dat we voorzichtig moeten omgaan met de blootstelling aan straling die wordt veroorzaakt door draadloos internet of wifi, aldus Decruynaere.

Op alle plaatsen waar kinderen tussen 0 en 3 jaar verblijven zijn wifi-routers uit den boze, zo staat te lezen in haar nieuwe beleidsplan. Dat houdt in dat in kinderdagverblijven en kleuterscholen geen draadloos netwerk aan mag staan.

Waar het geen verschil maakt worden UTP-kabels gebruikt in plaats van draadloze netwerken. Scholen waar veel met tablets wordt gewerkt kunnen wel beschikken over wifi, benadrukt Decruynaere. Er zijn ook scholen waar de leerlingen nog geen toegang hebben tot internet. Het stadsbestuur wil daar verandering in brengen, maar dan wel met oog voor de risico’s.

Volgens Mart Verlaek van het departement Leefmilieu, Natuur en Energie is er geen reden om aan te nemen dat wifi schadelijk zou zijn. In 2010 bleek uit onderzoek van de Universiteit Wageningen echter dat de straling van draadloos internet een negatief effect heeft op planten en bomen.

De straling van draadloos internet zorgde tijdens het onderzoek voor het afsterven van blad en het achterblijven van groei bij bomen en gewassen.

[HLN]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wijnand
Wijnand
9 jaren geleden

Het moest overal verboden worden 🙂

Paco
Paco
9 jaren geleden

Uiteraard is het heel goed als jonge kinderen niet in contact komen met het grote boze internet, maar wifi-straling? Ik wil bewijzen zien. Wifi zit, althans bij mij thuis, op 2.4 GHz, net als draadloze DECT telefoons, maar daar hoor toch je ook niemand over?

nexus
nexus
9 jaren geleden

hoe ga je dat doen je moet minstens 35km uit de wifi zone zijn en overal buiten is wifi
stads wifi winkels masten

het eenige dat je er tegen kan doen is je muur behangen met koper en dat zie ik ze niet doen

Henk001
Henk001
9 jaren geleden

“In 2010 bleek uit onderzoek van de Universiteit Wageningen echter dat de straling van draadloos internet een negatief effect heeft op planten en bomen.”
Dat was een slecht uitgevoerd onderzoek. Kort samengevat: planten en bomen in stedelijke gebieden vertoonden allerlei negatieve verschijnselen en dat werd toegeschreven aan de wifistraling. Een simpele check of je die verschijnselen ook ziet bij bomen op het platteland in de buurt van een wifiantenne is niet gedaan. Net zo min als het uitsluiten van andere oorzaken. Onder andere om die reden heeft TNO (dat af en toe was geraadpleegd) zich van dit onderzoek gedistantieerd. Het is ook niet helemaal toevallig dat dit “onderzoek” nooit in een peer-reviewed wetenschappelijk tijdschrift heeft gestaan, alleen in het hobbyblad Tuin en Landschap

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x