Gezondheid

Goedkoop medicinaal kruid gaat de strijd aan met darmkanker (en helpt ook tegen malaria)

Help anderen door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een goedkoop medicijn dat gebaseerd is op de Chinese kruidengeneeskunde blijkt een wapen te zijn in de strijd tegen darmkanker.

Wetenschappers zeggen dat artemisinine, dat uit de plant zoete alsem wordt gehaald, effectief werkt tegen een ziekte waar in Nederland ieder jaar 15.000 mensen mee worden geconfronteerd. In 25 jaar tijd is het aantal gevallen van darmkanker in ons land met 108 procent gestegen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Uit onderzoek is gebleken dat darmkankerpatiënten die het middel voor de operatie twee weken lang namen, zes keer minder kans hadden dat de ziekte terugkwam. Deze patiënten hadden bovendien geen last van bijwerkingen.

Veilig en goedkoop

Onderzoekers gaan kijken of artemisinine, van oorsprong een middel tegen malaria, de groei van tumoren kan blokkeren na een operatie.

“Het middel zou de manier waarop darmkanker wordt behandeld geheel veranderen,” zei hoofdonderzoeker professor Sanjeev Krishna van de St George’s London University. “We weten dat het veilig en goedkoop is.”

Koorts

Artemisinine wordt uit de bladeren van de zoete alsem gehaald. Het kruid wordt al meer dan 2000 jaar gebruikt om koorts te verlichten. De Chinese wetenschapper Tu Youyou kreeg in 2015 de Nobelprijs voor de Geneeskunde omdat ze had ontdekt dat het kruid helpt tegen malaria.

Tijdens het eerste onderzoek kregen 23 patiënten voor hun operatie twee weken lang iedere dag een dosis artemisinine. Bij slechts één patiënt die het middel nam, kwam de ziekte na enkele jaren terug.

[Natural News via MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bob
Bob
8 jaren geleden

Uw nieuwe DNA is het grootste medicijn tegen alles en dus niet alleen kanker.

Hendrik
Hendrik
8 jaren geleden
Back to top button
4
0
We lezen graag je reactie!x