Buitenland

Grieken stellen prioriteiten en kopen 400 tanks

Help ons door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Nee, het is geen aprilgrap. Als de wereldkampioenschappen slechte timing zouden worden gehouden was Griekenland favoriet.

Het land doet alle moeite om weer een tranche van 8 miljard uit het noodfonds te krijgen. Alle reden om prioriteiten te stellen: het Griekse leger koopt 400 Abrams tanks. Dat meldt de Zweedse krant Svenska Dagbladet.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het land heeft nog maar voor een paar weken geld in kas. Terwijl steeds meer Grieken de straat op gaan in verband met de ingrijpende bezuinigingen moet de Griekse regering nog beslissen of het de tanks voor enkele tientallen miljoenen dollars gaat moderniseren, of dat de tanks worden ge-upgrade naar een hoger niveau. De kosten hiervan zullen navenant hoger zijn.

De Amerikaanse autoriteiten hebben groen licht gegeven voor de aankoop. De Griekse regering heeft daarnaast ook gevraagd om een offerte voor 20 AAV7A1 amfibievoertuigen. In totaal zal het land er naar schatting tussen de 75 en 100 aanschaffen.

Bron: RTLZ.nl

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x