Gezondheid

Halfklimmende heester bestrijdt alvleesklierkanker

Help ons door dit artikel met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een medicijn gemaakt van de halfklimmende heester (Tripterygium wilfordii), een plant die in de traditionele Chinese geneeskunde wordt gebruikt, gaat bij muizen de strijd aan met alvleesklierkanker.

De onderzoekers hopen het middel snel te kunnen testen op mensen. Bij behandelde muizen waren tumoren binnen 40 dagen helemaal verdwenen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het onderzoek is gedaan door de Universiteit van Minnesota en gepubliceerd in het tijdschrift Science Translational Medicine.

Triptolide

Hoofdonderzoeker Ashok Saluja beschreef de ongelooflijke potentie die het middel heeft om tumorcellen te doden. “Je kon zien hoe de tumor iedere dag kleiner werd en uiteindelijk zelfs helemaal verdwenen was.”

De plant bevat triptolide, een stof die kankercellen kan doden. In de traditionele Chinese geneeskunde wordt de plant gebruikt bij de behandeling van reumatoïde artritis. Saluja hoopt het middel over zes maanden op mensen te kunnen testen.

De resultaten plaveien de weg voor klinische studies op alvleesklierkankerpatiënten. In 2010 werden in Nederland 2179 patiënten met deze ziekte gediagnosticeerd. De overleving van de aandoening is bijzonder laag: na vijf jaar is minder dan 5 procent van de patiënten nog in leven. De meesten overlijden binnen enkele maanden.

Nieuwe strategieën

Het huidige standaardgeneesmiddel is vaak gemcitabine, dat door farmaciegigant Eli Lilly & Co. op de markt wordt gebracht. Het bedrijf verdiende er afgelopen jaar 452 miljoen dollar aan.

“Je leeft er zes weken langer door, dat is niets,” voegde Saluja toe. “Het is noodzakelijk om nieuwe strategieën te ontdekken en te ontwikkelen om alvleesklierkanker succesvol te behandelen.”

De onderzoekers hebben hun middel Minnelide gedoopt, een samentrekking van de woorden Minnesota en triptolide. Saluja heeft met zijn groep het bedrijf Minneamrita Therapeutics opgericht om hun medicijn door de klinische studies op mensen te loodsen vooraleer de toezichthouders het beoordelen.

Bron: Bloomberg.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
cc
cc
11 jaren geleden

Gauw op mensen testen.hoezo eerst op muizen als mensen binnen een paar maanden sterven aan alvleesklierkakner wat maakt het dan nog uit? Baat het niet schaadt het ook niet. sja. .Trouwens waarom vragen ze het niet aan de mensen zelf die dat hebben en al met één been in het graf staan.Die willen echt wel hoor.

Joris
Joris
11 jaren geleden

Voor mijn vrouw is het te laat, helaas. Ik hoop dat Rasha Peper lang genoeg leeft om dergelijke zaken (ook Curcumine met peper en olie, Cannabisolie, Maretak) uit te proberen. En het te overleven.

darketernal
darketernal
11 jaren geleden

Geweldig, elk goed middel tegen de bestrijding van kanker om de mensen te helpen is geweldig. Ik hoop dat vele mensen erdoor genezen kunnen worden van deze afschuwelijke ziekte.

garriet60
garriet60
11 jaren geleden

hadden ze dit middel maar eerder uitgevonden !! dan had mijn dochter van 40 jaar nog langer geleefd nu liet ze twee kindertjes achter van 10/12 jaar .

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x