Gezondheid

Het bevat 70 ingrediënten, is kankerverwekkend en wordt gemaakt door McDonald’s

Help door deze informatie met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Sinds de introductie in 1981 is de McRib uitgegroeid tot een cultbroodje van McDonald’s. De hamburger is elk jaar gedurende een beperkte periode verkrijgbaar in de Verenigde Staten en Canada, wat de populariteit van de snack alleen maar ten goede is gekomen.

De McRib is in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden geen broodje met varkenribbetjes. Op het broodje ligt een stuk varkensvlees, geperst in de vorm van een rib, overgoten met barbecuesaus. Hier bovenop komen twee schijfjes augurk en uiensnippers.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Dit broodje met een stuk vlees bevat schokkend genoeg meer dan 70 ingrediënten. McDonald’s heeft het aangedurfd om alle ingrediënten van deze ‘Frankenburger’ op zijn website te zetten.

Het ‘vlees’:

Het bevat 70 ingrediënten, is kankerverwekkend en wordt gemaakt door McDonald's
Bevroren McRib

Ingrediënten: varkensvlees, water, zout, dextrose, conserveermiddelen (BHA, propylgallaat, citroenzuur). Het vlees bestaat uit varkensingewanden en veel zout, zo blijkt uit een artikel van professor Robert Mandigo van de Universiteit van Nebraska. Echt vlees komt er niet aan te pas. De varkensingewanden worden gekookt en vermengd met zout en water om alle oplosbare eiwitten die het vlees bij elkaar houden eruit te halen.

BHA (butylhydroxyanisol) kan allergische reacties veroorzaken. Er zijn voldoende aanwijzingen dat de stof kankerverwekkend is voor proefdieren. Propylgallaat kan leiden tot hyperplasie van de maag en cytotoxiciteit; beschadiging of vernietiging van lichaamscellen.

Het broodje:

Ingrediënten: verrijkte bloem (gebleekte tarwebloem, moutmeel, bloem, niacine, gereduceerd ijzer, thiamine-mononitraat, riboflavine, foliumzuur), water, gist, glucose-fructosestroop, bevat 2 procent of minder: zout, maïsmeel, tarwegluten, sojaolie, gedeeltelijk gehydrogeneerde soja- en/of katoenzaadolie, dextrose, suiker, moutmeel, gecultiveerde tarwebloem, calciumsulfaat, ammoniumsulfaat, sojabloem, deegverbeteraars (natriumstearoyllactylaat, DATEM, ascorbinezuur, azodicarbonamide, mono- en diglyceriden, ge-ethoxyleerde mono- en diglyceriden, monocalciumfosfaat, enzymen, guarpitmeel, calciumperoxide), calciumpropionaat (conserveermiddel), sojalecithine.

Dat zijn alleen al bijna 40 ingrediënten voor een broodje. Glucose-fructosestroop, het vierde ingrediënt op de lijst, is gelinkt aan alvleesklierkanker. Ammonium- en calciumsulfaat worden hoofdzakelijk gebruikt als kunstmest.

Azodicarbonamide (E927) irriteert de ogen en de luchtwegen; veelvuldige of langdurige inademing kan astma veroorzaken. Langdurig contact met de huid kan dermatitis en huidsensitizatie veroorzaken. Bij verhitting kan azodicarbonamide gedeeltelijk ontleden tot semicarbazide, dat bij dierproeven kankerverwekkend is gebleken. Het additief is in Australië verboden.

De saus:

Ingrediënten: water, glucose-fructosestroop, tomatenpasta, gedistilleerde azijn, stroop, natuurlijke rooksmaak, gemodificeerd zetmeel, zout, suiker, specerijen, sojaolie, xanthaangom, uienpoeder, knoflookpoeder, chilipeper, natriumbenzoaat (conserveermiddel), karamel, bietenpoeder.

De schijfjes augurk:

Ingrediënten: komkommer, water, gedistilleerde azijn, zout, calciumchloride, aluin, kaliumsorbaat (conserveermiddel), natuurlijke smaken, polysorbaat 80, extracten van kurkuma.

Zelfs de augurken zijn toxisch: kaliumsorbaat (E202) is giftig gebleken voor menselijk DNA en menselijke rode bloedcellen. Bovendien irriteert het additief de huid, ogen en de luchtwegen.

Zouden mensen de McRib nog steeds eten als deze informatie algemeen bekend was? McDonald’s is de grootste restaurantketen ter wereld met meer dan 34.480 vestigingen in 119 landen. Er komen echter steeds meer landen waar geen enkele McDonald’s is te vinden – waaronder Noord-Korea, Bolivia, Ghana, Macedonië, Bermuda, Zimbabwe en IJsland – nu mensen meer gaan nadenken over wat ze in hun lichaam stoppen.

[CE]

3 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
9 jaren geleden

In plaats van naar de McDonald’s gaan, zou een tijdje vasten ook geen kwaad kunnen.

Jan Willem
Jan Willem
9 jaren geleden

Als ik een keer McRib wil eten doe ik dat en geniet ik ervan. Maar niet te vaak natuurlijk.

Femke
Femke
9 jaren geleden

Waarom vasten, behalve dat het religie/overtuiging gebonden zou zijn. Dan is dat je eigen keuze.

Ik eet gewoon lekker door, biologisch van de bioboer( ’t Schop, Hilvarenbeek), uit mijn eigen tuintje, en zeer snel van mijn eigen eitjes. Wat ik teveel heb gaat naar mijn buren, of aan de boom buiten, voor wie het wil, of bij voorkeur, nodig heeft.

Lekker veel zelf doen, verwonderen over de natuur, smaak en bijbehorende gezondheid.

(En van iedere mc Donalds-paal een windmolen graag)

Albert vd Ven
Albert vd Ven
9 jaren geleden

Ik begrijp dat je dit broodje alleen veilig kunt eten als je een veiligheidsbril opzet, latex handschoenen aantrekt en tijdens het happen even je adem in houdt.
Verder goed kauwen lijkt me (zodat het gelijkmatig in je bloed kompt).
Smakelijk!

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x