Bewustzijn

Hoe krachtig is positief denken nu echt? (video)

Help mee door deze info met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Twee jaar geleden werd Mark Herzlich van de New York Giants gediagnosticeerd met botkanker. Artsen zeiden dat hij waarschijnlijk nooit meer American football zou kunnen spelen.

Herzlich had een duidelijk doel voor ogen en zei tegen zichzelf: “Ik versla de kanker en kom terug.” Door positief te denken en niet te luisteren naar de artsen overwon hij zijn ziekte.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Positief denken is van essentieel belang voor mensen die geconfronteerd worden met levensbedreigende aandoeningen. Hoewel Herzlich het levende bewijs is houdt psycholoog Richard Sloan van het Universitair Medisch Centrum Columbia vol dat het onmogelijk is om jezelf kankervrij te denken.

Positief denken kan leiden tot een betere stemming, meer geluk en dit helpt de patiënt beter door de reguliere behandelingen te komen. “Het werkt haast beter dan medicijngebruik omdat je energie beter is als je een vrolijke levensopvatting hebt; je hebt zin om iets te ondernemen,” zei Lawanda Fountain.

Realiteit

Schrijfster Leigh Fortson uit Colorado herstelde van kanker en voor haar bevindt de realiteit zich in het bewustzijn van degene die erin gelooft. “Dat is wat realiteit is,” legde ze uit.

Fortson interviewde enkele tientallen mensen die kanker, hartziekten en MS overleefden en die allemaal (uitsluitend) afhankelijk waren van alternatieve behandelingen. De succesverhalen verwerkte ze in haar boek Embrace, Release, Heal. “En de doktoren die zeggen dat er geen bewijs is?,” werd Fortson gevraagd. “Er is bewijs, er is bewijs,” benadrukte ze.

De medische experts vinden het gevaarlijk om positief denken te bevorderen als een mogelijke manier om ziekten te bestrijden. Toch is er niemand die Mark Herzlich kan ompraten, voor hem helpt positief denken echt. “Ik weet alleen dat mentaal doorzettingsvermogen en positief denken voor mij enorm hebben geholpen.”

Bron: Cbsnews.com

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x