Buitenland

Honduras gaat controversiële privé-steden bouwen

Help mee door deze info met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Samen met investeerders heeft de regering van Honduras een overeenkomst ondertekend voor de bouw van drie privé-steden met een eigen rechtssysteem én belastingstelsel, zo bericht de Associated Press.

De ondertekening gisteren vormt onderdeel van een controversieel experiment om de economische groei in Honduras te stimuleren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De zwakke overheid en falende infrastructuur van het kleine Midden-Amerikaanse land worden geteisterd door corruptie, drugsgeweld en instabiliteit die ontstond toen president Manuel Zelaya (foto) in 2009 uit zijn ambt werd gezet.

Garífunas

Beide partijen hopen dat er binnen enkele weken een begin kan worden gemaakt met de bouw van de eerste stad. Het project zou de komende zes maanden zeker 5000 banen moeten scheppen.

Verschillende mensenrechtenorganisaties zijn tegen het project. De inheemse Garífunas willen bovendien niet dat hun land wordt gebruikt voor het project. De angsten zijn volgens de projectontwikkelaars ongegrond.

Armoede

De Garífunas wonen langs de hele noordkust van Honduras. Zij zouden afstammen van Afrikaanse slaven die naar Amerika werden verscheept. De Engelsen, die het nabijgelegen eiland St. Vincent in bezit hadden, verscheepten ze naar Roatán, voor de kust van Honduras. Ze wonen traditioneel in hutten van palmbladeren op het strand, waar ze leven van de visvangst.

Honduras is één van de landen in Latijns-Amerika met het hoogste percentage aan armoede. Volgens het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties leeft meer dan de helft van de bevolking onder de armoedegrens.

Bron: AP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sheyan
Sheyan
11 jaren geleden

“Verschillende mensenrechtenorganisaties zijn tegen het project”. Huh?

M. Brandenburg
M. Brandenburg
11 jaren geleden

Het land was al tijdens het presidentschap van Manuel Zelaya, toen deze socialist de wet wilde aanpassen om net als zijn socialistische vriend Chavez de blijvende macht naar zich toe te trekken tok het hooggerechtshof de conclusie dat dit illegaal was. De man moest vluchten en Honduras werd de ellende van soort van Chavez bespaard. Echter zoals elk links land hier in Latijns-Amerika gaat het ook in Honduras slecht en is de economie dramatisch. We kunnen alleen maar hopen dat met dit initiatief, en minder macht voor onze linkse economie vernietigende vrienden dit wel een succes word en het land zich eindelijk aan armoede kan onttrekken.

Ultrafox
Ultrafox
11 jaren geleden

[quote name=”M. Brandenburg”]Het land was al tijdens het presidentschap van Manuel Zelaya, toen deze socialist de wet wilde aanpassen om net als zijn socialistische vriend Chavez de blijvende macht naar zich toe te trekken tok het hooggerechtshof de conclusie dat dit illegaal was. De man moest vluchten en Honduras werd de ellende van soort van Chavez bespaard. Echter zoals elk links land hier in Latijns-Amerika gaat het ook in Honduras slecht en is de economie dramatisch. We kunnen alleen maar hopen dat met dit initiatief, en minder macht voor onze linkse economie vernietigende vrienden dit wel een succes word en het land zich eindelijk aan armoede kan onttrekken.[/quote]

Dus het gaat volgens u slecht met Brazilie (ik meende toch een opkomende economie) en Argentinie (die een hele hoop weer hebben genationaliseert)? Meende toch dat de ultrarechtse regeringen er een flinke puinzooi van hadden gemaakt in Z amerika onder ondanks de steun van de CIA.

Debb3
Debb3
11 jaren geleden

[quote name=”Sheyan”]”Verschillende mensenrechtenorganisaties zijn tegen het project”. Huh?[/quote]

Misschien zijn die mensenrechtenorganisaties niet zo zuiver en ik wacht nog even af waar dit naar toe leid hopelijk is het van pure zuivere Licht… Namasté

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x