Buitenland

Iran weigert spel van het Westen mee te spelen

Help ons door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Franse pogingen om een Europees embargo op de import van Iraanse olie in te stellen stuiten op verzet van enkele landen binnen de Europese Unie. Dat meldt NRC.

Iran speelt het spel van het Westen, met als doel dat Iran de olietoevoer naar de EU stopzet, niet mee. Door het mogelijke embargo stijgen de olieprijzen echter fors en dat voelen de Europeanen in hun portemonnee.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het verzet kan ervoor zorgen dat Europese leiders tijdens de EU-top op 9 december aanstaande nog geen beslissing nemen over sancties tegen Iran. Dat meldt persbureau Reuters op basis van diplomatieke bronnen.

Italië

Italië lag in eerste instantie dwars, maar de ‘regering’ van dat land heeft inmiddels besloten oliemaatschappijen diplomatiek te ondersteunen als de Europese Unie een embargo op Iraanse olie instelt, aldus directeur van de Italiaanse oliemaatschappij Unione Petrolifera Pietro de Simone.

Teheran is de vierde olieleverancier van Italië en draagt dertien procent van de olieaanvoer aan het land. Vorige week voerden de Europese ministers van Financiën al overleg over eventuele sancties, maar de onderhandelingen over een verbod op de invoer van Iraanse olie zijn stukgelopen.

Volgens een rapport dat onder druk door het Internationaal Atoomagentschap is uitgegeven zou Iran werken aan kernwapens, maar de regering in Teheran ontkent dit.

Op één na grootste

In afwachting van het mogelijke EU-embargo tegen de import van olie uit Iran stijgen de olieprijzen. Nu Iran niet reageert op het mogelijke embargo, doen de oliebedrijven het zelf om meer te kunnen verdienen. Vorig jaar exporteerde Iran 2,2 miljoen vaten olie per dag waarmee het de op twee na grootste exporteur van olie ter wereld is. De EU is na China de op één na grootste gebruiker van Iraanse olie.

Afgelopen week verbraken de Britse Rothschild banken alle contacten met Iraanse banken en het bankensyndicaat in Washington brandmerkte het Iraanse banksysteem als ‘centrum voor het witwassen van geld’. Ironisch genoeg behoort Iran tot een select groepje landen die zelf nog hun gelduitgifte kunnen regelen terwijl de rest van de wereld is overgeleverd aan het stelsel van centrale banken.

Eergisteren stemde het Iraanse parlement met een ruime meerderheid voor een wet die de economische en diplomatieke betrekkingen met Groot-Brittannië vermindert. Een woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken noemde de sancties tegen het land ‘tevergeefs’ en ‘zonder impact’.

Committee of 300

Dat Groot-Brittannië breekt met Iran is geen verrassing. De Committee of 300, opgericht door de Britse aristocratie in 1727, is een internationale raad die de banken, politiek, handel, media en het leger organiseert om wereldwijde macht na te streven. Het getal 300 is afgeleid van het artikel Geschäftlicher Nachwuchs uit 1909.

Oud-MI6-officier Dr. John Coleman omschrijft in zijn boek The Conspirators Hierarchy, the Committee of 300 hoe deze zogenaamde Hidden Hand wordt geleid door de Rothschild-familie van internationale investeerders die de financiële instituten en koninklijke families in het grootste gedeelte van de wereld domineren.

Deze familie of Hidden Hand heeft haar economische centrum in de stadstaat Londen (City of London Corporation), haar religieuze centrum in de stadstaat Vaticaanstad (Italië) en haar militaire centrum in de stadstaat District of Columbia (VS). Deze drie stadstaten kennen een onafhankelijke rechtspraak, belastinginning, verdediging en buitenlandse diplomatie.

Coleman beweert dat de groep machtiger is dan de bekende rondetafelgroepen als de Bilderbergclub, het Royal Institute of International Affairs (Chatham House), de Club van Rome, de Trilaterale Commissie en de Council on Foreign Relations (CFR).

Uit onderstaande video wordt binnen 21 seconden duidelijk hoe dit conglomeraat de banken, politiek, handel, media en het leger controleert.

Brontekst:

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x