Paranormaal

Jongen (12) doet in 1913 voorspelling over leven na millenniumwisseling

Help door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In het jaar 1913 deed een 12-jarige jongen een aantal voorspellingen over het leven in het jaar 2000. Hij schreef ze op in zijn schrift.

Edgar Codling uit Hillington in het Britse Norfolk geloofde dat vliegtuigen rond de millenniumwisseling net zo gewoon zouden zijn als auto’s en dat fietsen weinig zouden kosten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

In 1913, slechts een jaar voordat de Eerste Wereldoorlog uitbrak, schreef Edgar in een essay: “In het jaar 2000 zullen fietsen worden geproduceerd tegen een klein bedrag. Vliegtuigen zullen in de lucht zweven en zijn dan net zo gewoon als auto’s. Ze worden ook gebruikt voor zakendoeleinden en plezier. Kranten zullen dan zeer goedkoop zijn.”

Merk op dat de jongen in zijn essay schrijft dat vliegtuigen in de lucht zullen zweven. Het woord ‘zweven’ is door de leerkracht doorgestreept en vervangen door ‘vliegen’.

Alhoewel zijn verwachtingen met betrekking tot technologische ontwikkelingen vrij accuraat bleken was hij niet zo zeker van vrouwelijke emancipatie. “Misschien krijgen de suffragettes hun stem, maar waarschijnlijk niet,” zo schreef hij.

Het essay is opgedoken gedurende een tentoonstelling over de veranderingen binnen het schoolsysteem in de afgelopen 200 jaar. Vrijwilligers hebben alle scholen die voor het jaar 1950 zijn gebouwd op het platteland van Norfolk onderzocht en gefotografeerd en stuitten onder meer op het essay van Edgar.

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vladd
Vladd
11 jaren geleden

Dat is niet zo knap, slechts logica.

Auti Gast
Auti Gast
11 jaren geleden

ik man (27) weet de crisis op te lossen
gratis leven zonder dat het kost met regels dat je het kan krijgen.

net als back to the future zag je dat mc fly niet betaalde maar gewoon drinken kreeg in het jaar 2015. met vliegende auto’s zal dat misschien mogelijk zijn.
anders heb je ook nog zeppelin lucht verkeer.

Back to top button
2
0
We lezen graag je reactie!x