Gezondheid

Kinderarts geeft toe dat ADHD ‘verzonnen’ is, maar schrijft toch pillen voor

Help ons door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Als de Amerikaanse kinderarts Michael Anderson hoort dat zijn patiënten het moeilijk hebben op de basisschool, schrijft hij ze doorgaans een krachtig medicijn voor: Adderall, een middel dat ongeveer dezelfde werking heeft als Ritalin.

Door de pillen kunnen kinderen met ADHD zich beter concentreren. Hoewel dr. Anderson de diagnose ADHD stelt, zegt hij in de New York Times dat de aandoening is ‘verzonnen’ en ‘een excuus’ is om pillen voor te schrijven voor het onderliggende probleem: ‘slechte schoolprestaties op inadequate scholen’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Ik heb weinig keus,” zei dr. Anderson, die vooral veel arme patiënten heeft. “We hebben met elkaar besloten dat het te duur is om de omgeving van het kind te veranderen en dus moeten we het kind maar veranderen.”

Onbalans

Kinderarts Tasneem Bahtia meent dat dr. Anderson wél een keuze heeft. “ADD en ADHD zijn het gevolg van een onbalans in de aanwezigheid van neurotransmitters,” zegt ze. “Deze onbalans is het gevolg van een tekort aan voedingsstoffen. Door iets te doen aan dat tekort verzachten de symptomen van hyperactiviteit en onoplettendheid. Voedselallergieën en –intoleranties dragen ook bij aan een slechte opname van voedingsstoffen.”

Meer dan 90 procent van de kinderen in de leeftijdscategorie 4 tot 18 jaar eet niet genoeg groente, en meer dan 75 procent eet te weinig fruit. Daarnaast consumeert 90 procent van de kinderen te veel vet en toegevoegde suikers.

Boete

Er staan frisdrankautomaten in de schoolkantine en tegelijkertijd wordt Ritalin voorgeschreven. Een middel dat wordt gebruikt bij narcolepsie. Farmaceut Shire moest onlangs een boete van 56,5 miljoen dollar betalen omdat het bedrijf had beweerd dat het kinderen met ADHD weer ‘normaal’ kon maken.

Als je kind medicijnen tegen ADHD slikt zodat hij of zij beter kan meekomen op school is het misschien verstandig om eens te kijken naar de consumptie van groente en fruit.

[NaturalSociety]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x