Natuur en Milieu

Klimaatconferentie Parijs: 10 redenen om niet in de leugens te geloven

Help anderen door dit met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Volgens de deelnemers aan de klimaattop in Parijs moeten we allemaal doodsbang zijn voor de catastrofale invloed van de klimaatopwarming. Die angst is ongegrond, schrijft Christopher Booker in de Britse Daily Telegraph.

De delegaties die op dit moment bijeen zijn in Parijs willen dat landen hun uitstoot van broeikasgassen drastisch terugdringen. We krijgen al 30 jaar te horen dat de wereldtemperatuur flink is gestegen als gevolg van de toename van de CO2-uitstoot.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Recordhoogte

Op de klimaattop is gewaarschuwd dat de wereldtemperatuur zal stijgen tot een recordhoogte. Booker merkt op dat de aarde al 200 jaar opwarmt. Tussen 1975 en 1998 steeg de temperatuur 0,5 graad. Hoewel 1998 werd gezien als ‘warmste jaar ooit’, steeg de temperatuur sneller tussen 1910 en 1940, toen ‘global warming’ nog niet bestond.

‘Pauze’

Booker wijst op nauwkeurige metingen die zijn gedaan met satellieten. Uit deze metingen blijkt dat de aarde al 17 jaar niet meer opwarmt. Zelfs het VN-klimaatpanel IPCC spreekt van een ‘pauze’ in global warming. Deze daling is niet voorspeld door de computermodellen. Er wordt gedacht dat natuurlijke factoren, zoals de zon en zeestromingen, meer invloed hebben op het klimaat dan werd aangenomen.

Middeleeuwse opwarmingsperiode

Er is bewijs dat de aarde 1000 jaar geleden warmer was dan nu, aldus Booker. Klimatologen noemden dit ook wel de middeleeuwse opwarmingsperiode. Die had niets te maken met de CO2-uitstoot. In 1999 stelde het IPCC dat deze opwarmingsperiode nooit heeft plaatsgevonden en dat de temperatuur aan het einde van de 19e eeuw plotseling omhoog was geschoten. Computeranalisten lieten daarop zien dat de computermodellen van het IPCC niet klopten.

97 procent

President Obama zei onlangs nog dat 97 procent van alle klimaatwetenschappers gelooft in de door mensen veroorzaakte global warming. Dit percentage is gebaseerd op een studie door een student die een groep van 10.257 wetenschappers onderzocht. In die groep zaten slechts 77 klimaatwetenschappers. Van deze 77 klimaatwetenschappers geloofde 97 procent in global warming, maar zij vormden slechts 0,007 procent van de oorspronkelijke groep.

IJsberen

Er wordt gezegd dat het ijs zo snel smelt dat de Noordpool binnenkort ijsvrij is. Uit satellietmetingen blijkt volgens Booker echter dat het ijs zich herstelt. Rond Antarctica is er bovendien meer zeeijs dan ooit en de hoeveelheid sneeuw en ijs op de Zuidpool is ook toegenomen. Het gaat prima met de ijsberen. Biologe Susan Crockford zegt op basis van waarnemingen dat er nu meer ijsberen zijn dan 40 jaar geleden.

Zeespiegel

Uit computermodellen zou blijken dat kleine eilandnaties binnenkort worden opgeslokt door de golven. Uit studies blijkt dat het grootste atol van Kiribati al 40 jaar op rij is gegroeid. En rond de Malediven is de zeespiegel niet gestegen, aldus Booker.

Extreem weer

Zelfs het IPCC geeft in haar laatste rapport toe dat er geen bewijs is dat hittegolven, overstromingen of cyclonen vaker voorkomen dan voorheen. Droogtes komen juist minder vaak voor, zo blijkt uit een studie.

Orkanen

De afgelopen 45 jaar is er geen toename waargenomen in de frequentie of intensiteit van zware stormen en orkanen zoals Katrina en Erica.

Duurzame energie

VN-klimaatchef Christiana Figueres, de organisator van de klimaattop in Parijs, stelt dat we beter kunnen overstappen op duurzame energie, omdat fossiele brandstoffen op den duur opraken. Ondanks de honderden miljarden dollars, euro’s en ponden die westerse landen al in windmolenparken en zonnepanelen hebben gepompt, zijn de resultaten nog niet erg bemoedigend, merkt Brooker op. Windturbines en zonnepanelen zijn goed voor slechts 1,5 procent van de huidige energieproductie.

Bindend verdrag

De klimaattop in Parijs moet de wereld gaan veranderen. Dat is volgens Brooker niet waarschijnlijk. China is verantwoordelijk voor de helft van de CO2-uitstoot. Het land wil de uitstoot de komende 15 jaar gaan verdubbelen. India wil de CO2-uitstoot tegen 2030 verdriedubbelen.

Om dergelijke landen meer windmolens en zonnepanelen te laten bouwen is het Green Climate Fund opgericht. Tegen 2020 wil de VN 100 miljard dollar per jaar gaan uitdelen. Tot dusver zit er 700 miljoen in de pot. Er moet dus nog 99,3 miljard worden ingezameld.

De inzet van de klimaattop is een bindend verdrag tussen 195 landen dat de opwarming van de aarde onder de twee graden moet houden. Zo’n verdrag zal geen enkele invloed hebben op het klimaat, benadrukt Brooker. We moeten het doen met wat de natuur ons voorschotelt.

Boekentip: The Real Global Warming Disaster

[Telegraph]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Loki
Loki
8 jaren geleden

Hier is de beste uitleg waarom er klimaatverandering is!!!!!!

Planet Nibiru to pass Earth

https://www.youtube.com/watch?v=BmPg9Gu0hSc

Eeelke
Eeelke
8 jaren geleden

Zolang ik niet, zoals Willem Barendz, om de Noord naar Japan kan varen is er niets aan de hand dan veel geldklopperij

Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Ergens is het goed mis gegaan met onze schlepping.

Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Ergens is het goed mis gegaan met onze schepping.

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x