Universum

Knipperende sterren: sturen buitenaardsen ons boodschappen?

Help anderen door deze info met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Lucianne Walkowicz van de Princeton-universiteit wil kijken of buitenaardsen het licht van hun ster kunnen manipuleren zodat het lijkt alsof ze naar ons knipogen.

Haar project heet New Frontiers in Astronomy and Cosmology en wordt overzien door de Universiteit van Chicago. Ze vraagt zich af of we al een signaal hebben opgevangen, maar het niet herkenden vanwege onze verwachtingen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Samen met haar collega Edwin Turner, die eerder stelde dat we op Pluto moeten zoeken naar buitenaardse steden, gaat Lucianna signalen analyseren. Ze maakt onder meer gebruik van de archieven van de Kepler-missie.

Knipperend licht

Vervolgens gaat Walkowicz met behulp van algoritmen op zoek naar ongewone patronen. “We komen allerlei dingen tegen die we begrijpen,” zei ze. “Maar we zoeken ook naar fenomenen die niet kunnen worden verklaard aan de hand van bekende fysieke processen.”

Wanneer Walkowicz en haar team alle plausibele verklaringen voor een vreemd knipperend licht hebben uitgesloten, gaat ze onderzoeken of het mogelijk om een buitenaards signaal gaat.

Blik verruimen

“Waaruit we kunnen opmaken dat het echt een buitenaards signaal is?” vroeg ze. “Ik weet het niet, maar het is hoe dan ook interessant om dingen te vinden die je niet kunt verklaren.”

Ze voegde toe dat we misschien nooit zeker weten of we een bewust signaal zien. “Je moet niet gelijk de vreemdste dingen willen vinden,” zei Walkowicz. “We moeten onze blik verruimen. Als alles altijd maar lukt kun je je gaan afvragen of je wel hard genoeg je best doet.”

Bron: Time.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ROYROY28
ROYROY28
11 jaren geleden

Space Pirates 🙂

Evolva
Evolva
11 jaren geleden

Iets wat ik me al jaren afvraag. Waarom sommige sterren knipperen en soms een rood licht uitstralen. Volgens mn opzoekingswerk ligt het aan de temperatuur(koude) van de lucht waardoor licht moelijker tot aarde kan komen.

Dr. Why
Dr. Why
11 jaren geleden

[quote name=”Evolva”]Iets wat ik me al jaren afvraag. Waarom sommige sterren knipperen en soms een rood licht uitstralen. Volgens mn opzoekingswerk ligt het aan de temperatuur(koude) van de lucht waardoor licht moelijker tot aarde kan komen.[/quote]

nou, min of meer. Het ligt feitelijk aan de turbulentie van de atmosfeer (en dat is gerelateerd aan onder andere temperatuur). Hoe meer turbulentie, hoe meer kans op geflikker. Het licht wordt door verschillende luchtlagen op een verschillende manier gebroken, en dat zorgt er voor dat sterren twinkelen en van kleur veranderen.

Planeten twinkelen niet (of toch veel minder), omdat planeten groter zijn als lichtpunt (omdat ze veel dichterbij staan, natuurlijk, in werkelijkheid zijn sterren veel groter, maar ze lijken maar een punt te zijn door de immense afstanden).

Voor de Hubble telescoop twinkelen sterren niet, omdat hij buiten de atmosfeer hangt, en dus geen last heeft van die atmosferische lichtbreking.

Kees
Kees
11 jaren geleden

Is dit serieus?… Laat dit een sterrenkundige lezen en hij heeft een dag weer gelachen dus een dag geleeft. Dat is het positieve wat je uit dit artikel kan halen.

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x