Buitenaards

Koninklijke astronoom: Buitenaardsen kijken ons mogelijk recht in het gezicht

Help mee door deze informatie met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ons 4,5 miljard jaar oude zonnestelsel bestaat in een universum dat naar schatting tussen 13,5 en 14 miljard jaar oud is, zo stelt de moderne wetenschap.

Experts zijn ervan overtuigd dat er hoog ontwikkelde beschavingen zijn te vinden die al tenminste 1,8 giga-annum bestaan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Lord Martin Rees, een Engels kosmoloog en astrofysicus en Astronomer Royal vertelde aan magazine Prospect dat het bestaan van buitenaards leven mogelijk niet te bevatten is voor mensen.

“Het kan zijn dat ze ons recht in het gezicht kijken, maar dat we ze niet kunnen herkennen,” zei het hoofd van het Trinity College van de Universiteit van Cambridge. “Het probleem is dat we zoeken naar iets dat veel op ons lijkt en we nemen aan dat hun wiskunde en technologie is gebaseerd op de onze.”

“Ik neem aan dat er intelligenties buiten de aarde bestaan die we niet kunnen waarnemen,” aldus de voorzitter van de Royal Society. “Net zoals een chimpansee de kwantumtheorie niet kan begrijpen, kan het zijn dat er aspecten van de realiteit zijn waar we met onze hersenen niet bij kunnen.”

Lord Rees deed zijn uitspraken in januari 2010 tijdens de eerste conferentie van de Royal Society over de mogelijkheid van buitenaards leven, getiteld ‘De Detectie van Buitenaards Leven en de Gevolgen voor Wetenschap en Samenleving’.

Bron: Dailygalaxy.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x