Gezondheid

Meer nepingrediënten in alledaags voedsel (video)

Help ons door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit onderzoek van de Amerikaanse voedselwaakhond USP is gebleken dat in steeds meer voedselproducten nepingrediënten worden verwerkt.

De wetenschappelijke non-profitorganisatie publiceerde zijn Food Fraud Database voor het eerst in april 2012. USP analyseerde 1300 gepubliceerde studies en nieuwsberichten uit de periode tussen 1980 en 2010.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

In 60 procent van de gevallen constateerde de waakhond dat er sprake was van voedselfraude. Producenten frauderen het meest met granaatappelsap. Granaatappelsap is relatief prijzig en wordt vaak vervangen door andere sappen of extra suiker. Er werd ook geheel ‘synthetische granaatappelsap’ aangetroffen, zonder enig spoor van echt sap.

Olijfolie wordt vaak aangelengd met goedkopere oliën. Citroensap wordt goedkoper gemaakt door vooral water en suiker toe te voegen. In veel gevallen bevat citroensap slechts 15 tot 35 procent citroensap als op de verpakking 100 procent staat vermeld. Theezakjes worden gevuld met gazongras of duizendblad. Specerijen zoals paprikapoeder en saffraan worden op kleur gebracht met gevaarlijke kleurstoffen.

Verder zijn melk, honing, koffie en siroop volgens de USP zwaar onderhevig aan voedselfraude. Zeevoedsel staat ook hoog op de lijst.

“Er is zeker sprake van een gezondheidsrisico,” zei John Spink van de Michigan State University. “De samenstelling van de voedselproducten wordt beïnvloed door mensen die daar niet bevoegd voor zijn en dus kan er besmetting optreden.”

Spink raadt aan om van leveranciers en merken te kopen die er belang bij hebben dat de klant blijft terugkomen. Zowel de Food and Drugs Administration (FDA) als de Amerikaanse vereniging van levensmiddelenfabrikanten zeggen voedselvervalsing ‘zeer serieus’ te nemen.

Bron: Abcnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ab
Ab
11 jaren geleden

En als wij, alle bezoekers van deze site, nu eens massaal gaan mailen naar alle grote voedselleveranciers dat we hun troep, e nummers, giftige toevoegingen, plofkippen, apsartaam, kleurstoffen, niet meer willen, dat we het ook niet meer gaan kopen, een paar x per week, kleine moeite. Sterker nog ik heb er plezier in. Misschien gewoon claims in gaan dienen? Samen staan we sterk hé?

Eden
Eden
11 jaren geleden

Eerste filmpje: “…supervised by Rockefeller University found alarming results.” Is dit net als Wageningen Universiteit die onderzoeken publiseert gefinancierd door multinationals?

Het is goed dat het plebs bewust wordt gemaakt van de oplichterij, niet alleen bij wielrennen, de BBC en de Katolieke Kerk, maar ook in de voedsel industrie. Maar wanneer de naam Rockefeller valt vraag ik me af hoe serieus dit gaat worden.

Aardebewoner
Aardebewoner
11 jaren geleden

Koop granaatappelsap bij de Halalwinkel. Kost iets duurder (zo’n 2.50 euro) maar dan heb je ook echte granaatappelsap.

Frits
Frits
11 jaren geleden

[quote name=”Aardebewoner”]Koop granaatappelsap bij de Halalwinkel. Kost iets duurder (zo’n 2.50 euro) maar dan heb je ook echte granaatappelsap.[/quote]
Klassieke taalfout:
het is duurder of kost meer, kost duurder is onzin.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x