Homepagina » Innovatie » MIT-student laat metalen bollen leviteren (video)
orb92742394872394824

MIT-student laat metalen bollen leviteren (video)

Jinha Lee van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) kan fysieke objecten laten zweven in de 3D-ruimte.

Zijn prototype draagt de naam ZeroN en je mond valt open van verbazing wanneer je ziet wat het apparaat kan doen.

In feite wordt een klein veld gecreëerd waarin een object niet langer onderhevig is aan de zwaartekracht. Met behulp van elektromagnetisme kan een metalen, leviterende bol in de lucht worden geplaatst. De bol kan vervolgens handmatig of met de hulp van een computer worden verplaatst.

Werking van de ZeroN

“Er is een belangrijke reden om fysieke materie te bevrijden van zwaartekracht en het heft in eigen hand te nemen. Het is al millennia lang een droom van veel mensen. Het idee vindt zijn oorsprong in mythologieën, werd nagestreefd door alchemisten en komt terug in sciencefictionfilms,” vertelt Lee. “Ik heb een ruimte gecreëerd waarin we een glimp van deze toekomst kunnen opvangen. Een ruimte waarin materialen vrij zijn van zwaartekracht.”

De ZeroN herinnert zich ook welke bewegingen de bol heeft gemaakt. Een elektromagneet wordt bevestigd aan een bewegende actuator. De elektromagneet kan vrij bewegen in de ruimte en past zijn magnetische aantrekkingskracht of weerstand iedere milliseconde aan met behulp van een aantal infraroodcamera’s.

Solenoïdes

De volgende stap is om de actuator te vervangen door solenoïdes of spoelen zodat verschillende objecten op hetzelfde moment naast elkaar kunnen zweven.

“Ik denk dat het belangrijk is om ons af te vragen wat onze essentie is en in wat voor wereld we als mens zouden willen leven,” besloot Lee. “Door vragen te stellen en prototypes te maken kunnen we de toekomst een beetje dichterbij brengen.”

Bron: Popsci.com

Gerelateerd:

 

NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?
Vond je dit artikel interessant?
Meld je nu aan!
op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het échte nieuws.
Wij hanteren een strikt anti-SPAM beleid en versturen pas email nadat je je aanmelding hebt bevestigd. Je gegevens worden door ons nooit met derden gedeeld. Met één klik kun je je ook weer afmelden.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 

8 reacties

 1. doe mij er ook maar zo 1 voor in me auto een groter model graag 😆

  0 likes
 2. Eindelijk kunnen we reacties plaatsen op een artikel!!! beter laat dan nooit. neem ik dat ***font maar voor lief.

  0 likes
 3. als ze nou zorgen dat ze elk object kunnen laten leviteren, dan koop ik een hele grote en zet ik mijn huis ertussen zodat alles blijft zweven

  0 likes
 4. Burghgraeve nadia

  eindelijk een doorbraak en tevens het antwoord op de bewegende bollen in onze lucht die zich op z’n manier verplaatsen dat wij er geen verklaring voor hadden,proficiat deze doordachte uitvinding en onderzoek naar meer mogelijkheden zal ons dichter bij verklaringen van ufo’s brengen we staan op een ommekeer en doorbraak van heel veel dingen!the future is near!

  0 likes
 5. Op zich wel een leuk experiment maar een computergestuurde magneet is nog geen anti-zwaartekracht…

  0 likes
 6. Leviteren met magnetisme en een metalen bol. “We kunnen de toekomst al een beetje dichterbij bekijken” Grapjassen. In het verleden zou het reeds mogelijk geweest zijn om stenen te leviteren.. Wat is nu eigenlijk de bedoeling van dit artikel? Burghgraeve nadia ziet ze al vliegen.

  0 likes
 7. Ik wil mezelf wel laten zweven 🙂

  0 likes
 8. “De ZeroN herinnert zich ook welke bewegingen de bol heeft gemaakt. Een elektromagneet wordt bevestigd aan een bewegende actuator. De elektromagneet kan vrij bewegen in de ruimte en past zijn magnetische aantrekkingskracht of weerstand iedere milliseconde aan met behulp van een aantal infraroodcamera’s.” Hoe moet ik dit nu precies voor me zien dan? Hoe wordt wat geregistreerd?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

VIDEO: NASA-satelliet spot bolvormig object op Marsoppervlak

VIDEO: NASA-satelliet spot vreemd bolvormig object op Marsoppervlak

Op beelden van de rode planeet is een groot bolvormig object gespot. Het object is vastgelegd door de Mars Reconnaissance Orbiter van de NASA. Complottheoretici maken uit de beelden op ...

Kijken: Stervende tiener herstelt nadat zijn moeder hem cannabis geeft

Kijken: Stervende tiener herstelt nadat zijn moeder hem cannabis geeft

Wetenschappers pleiten voor onderzoek naar de effecten van cannabis op kankercellen nu blijkt dat een Britse jongen die de drug van zijn moeder kreeg de ziekte heeft overleefd. Callie Blackwell zei ...