Gezondheid

‘Mobiele telefoons deels verantwoordelijk voor gedragsstoornissen als ADHD’

Help door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

1603%20zwanger29348723928374928De straling van mobiele telefoons kan de hersenontwikkeling van ongeboren baby’s beïnvloeden, zo stelt de auteur van een controversiële studie naar muizen.

Zwangere dieren die zich in de nabijheid van een actieve mobiele telefoon bevonden gaven geboorte aan muizen die tekenen vertoonden van hyperactiviteit, angst en een slecht geheugen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Muizen waarvan de moeders niet werden blootgesteld aan straling waren niet beïnvloed. De veranderingen konden worden herleid naar een verstoorde ontwikkeling van zenuwcellen in de prefrontale cortex van het brein.

ADHD

Volgens de Amerikaanse wetenschappers kunnen dezelfde effecten optreden in mensen. Professor Hugh Taylor van de Yale-universiteit is van mening dat mobiele telefoons mogelijk deels verantwoordelijk zijn voor het stijgende aantal gedragsstoornissen zoals ADHD. Het onderzoek is verschenen in Scientific Reports van vakblad Nature.

“Dit is het eerste experimentele bewijs dat foetale blootstelling aan radiofrequente straling van mobiele telefoons het gedrag van volwassenen beïnvloedt,” legde Taylor uit. “We hebben aangetoond dat gedragsstoornissen in muizen die overeenkomsten vertonen met ADHD worden veroorzaakt door blootstelling aan mobieltjes in de baarmoeder.”

Criminaliteit

“De toename aan gedragsproblemen bij mensen is mogelijk deels te wijten aan bloostelling aan straling van mobiele telefoons,” ging hij verder. Tussen drie en zeven procent van de schoolgaande kinderen lijdt aan ADHD. Deze kinderen presteren slechter op school en belanden sneller in de criminaliteit.

Sinds 1997 stijgt het aantal ADHD-diagnoses met drie procent per jaar. De auteurs van de studie kunnen nog niet rekenen op veel steun. Zo zei psycholoog Mischa de Rover van de Universiteit van Leiden dat data van dieren van cruciaal belang zijn als uitgangspunt voor studies naar mensen, maar dat ze in haar ogen nooit gebruikt mogen worden voor een risicoanalyse bij mensen.

Bron: Telegraph.co.uk

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x