Natuur en Milieu

Natuurlijk antidepressivum in tuinaarde

Help ons door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zelfs als je niet van tuinieren houdt is wroeten in de aarde mogelijk toch goed voor je gezondheid. Het heeft niets te maken met liefde voor de natuur.

Het geheim zit in de aarde zelf: een bacterie genaamd Mycobacterium vaccae werkt als antidepressivum wanneer deze in je systeem terechtkomt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het organisme stimuleert namelijk de aanmaak van serotonine en noradrenaline waardoor mensen zich beter voelen.

Immuunsysteem

Zo’n 10 jaar geleden deed oncoloog Dr. Mary O’Brien van het Royal Marsden Hospital in Londen een experiment naar longkanker. Ze diende dode M. vaccae toe aan patiënten in de verwachting dat de bacteriën, gerelateerd aan de soort die tuberculose en lepra veroorzaakt, het immuunsysteem zouden versterken.

Dat gebeurde ook, zo onthulde The Economist in 2007, maar de emotionele gezondheid, vitaliteit en cognitie van de patiënten verbeterde ook aanzienlijk. Latere tests op muizen bevestigden de effecten van de bacterie, bleek uit een studie in het tijdschrift Neuroscience.

Blootstelling

“Deze studies helpen ons begrijpen hoe het lichaam met het brein communiceert en waarom een sterk immuunsysteem belangrijk is voor een goede mentale gezondheid,” zei neurowetenschapper Dr. Christopher Lowry. “Je vraagt je af of we niet meer tijd in de tuin zouden moeten doorbrengen.”

“We zijn van mening dat een langdurige blootstelling aan M. vaccae van kinds af aan een positief effect heeft,” voegde hij toe.

Dit betekent dat artsen klinische depressie of Seasonal Affective Disorder in de toekomst wellicht niet langer hoeven te behandelen, maar dat een oplossing in onze achtertuin kan worden gevonden.

Andere studies toonden al aan dat kinderen die opgroeien in een hele hygiënische omgeving daar veel nadelen van ondervinden. Microben ruimen dood organisch materiaal op en zetten het om in bruikbaar materiaal.

Bron: Yahoo.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x