Het is misschien een scherp en heet goedje om te eten, maar wasabipasta – de groene Japanse pasta die bij sushi wordt geserveerd – kan helpen ontgiften en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Uit nieuw onderzoek blijkt dat het zelfs darmkankercellen kan doden.
Bij laboratoriumproeven met dikkedarmkankercellen bleek een extract van wasabi de apoptose bij de kankercellen te activeren: de natuurlijke celdood die alle gezonde cellen hebben. Normaal gesproken gaan kankercellen juist niet dood, maar blijven ze groeien en zich vermenigvuldigen.
De onderzoekers van de Chung Shan Medical University in de Taiwanese stad Taichung zeggen dat hun bevindingen het gebruik verdedigen van wasabi als functioneel voedingsmiddel dat kanker bestrijdt.
Echte wasabi wordt gemaakt van de Wasabia japonica, een plant die behoort tot de Kruisbloemenfamilie, waar ook kool, mierikswortel en mosterd toe behoren. Van de wortelstam wordt de groene pasta gemaakt, ook wel Japanse mierikswortelpasta genoemd.
Het onderzoek is verschenen in het tijdschrift European Journal of Nutrition.
Op het matje: Belgische luchtmacht ‘bestookt onschuldige burgers in Syrië’
Assad: “Alle westerse hulp aan Syrië is naar terreurgroepen gestuurd, niet naar burgers”
Raad van State wil avondklok en coronapas in permanente coronawet: ‘Dit moet gestopt worden’
AIVD houdt nog steeds taps achter over moord op Theo van Gogh: “Dit lijkt verdacht veel op een doofpot”
4 Actiepunten om je wereld te veranderen – Channeling 04-08-2022
Pentagon verdoezelt informatie over UFO’s (video)
Vault 7: CIA liet in aanloop naar Franse presidentsverkiezingen alle grote politieke partijen infiltreren
Genetische modificatie voor consumenten vaak onzichtbaar
Bevroren water ontdekt op Mercurius (video)