Homepagina » Nesara » NESARA stap voor stap: basisinkomen Japan, denktank wil economie hervormen
wijffels13498274339874

NESARA stap voor stap: basisinkomen Japan, denktank wil economie hervormen

Een denktank onder leiding van oud-Rabotopman Herman Wijffels wil de financiële sector definitief veranderen. Dat meldt de Volkskrant.

Daarnaast gaan in Japan steeds meer stemmen op om een eerlijke en rechtvaardige samenleving te creëren door iedere burger onvoorwaardelijk een basisinkomen te geven.

De denktank van Wijffels doet voor de verandering van de financiële sector negen aanbevelingen. Afschaffen van de bonussen, nuts- en zakelijk bankieren uit elkaar halen, hogere kapitaalbuffers en meer ethiek in de sector zijn daarvan een paar voorbeelden.

“Ik vind het belangrijk dat de vertrouwenskloof tussen banken en consumenten drastisch wordt verkleind. De belastingbetaler moet niet opdraaien voor de kosten, als banken door eigen toedoen in moeilijkheden komen,” zei Wijffels op vrijdagavond in Nieuwsuur.

De denktank vindt samengevat dat de financiële sector veiliger, simpeler en soberder moet worden. Ook zouden financiële instellingen weer dienstbaar moeten zijn aan de samenleving en het korte-termijn-denken moeten laten varen.

Basisinkomen

Het basisinkomen in Japan zal gericht zijn op sociale rechtvaardigheid in een democratische samenleving. Dat betekent dat iedereen vrij en gelijk is, dat iedereen gelijke kansen heeft en dat het verschil tussen inkomens zo klein mogelijk is.

Het invoeren van een basisinkomen tussen 500 en 750 euro werd een halve eeuw geleden voor het eerst geopperd door professor Shuji Ozawa en sinds kort beginnen kranten en radiostations er verslag van te doen. Ook worden er inmiddels bijeenkomsten georganiseerd om mensen te informeren over het basisinkomen.

Bronnen: Volkskrant.nl en Nikkeibp.co.jp

Gerelateerd: Vrije val van de economie, is NESARA het alternatief?

 

NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?
Vond je dit artikel interessant?
Meld je nu aan!
op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het échte nieuws.
Wij hanteren een strikt anti-SPAM beleid en versturen pas email nadat je je aanmelding hebt bevestigd. Je gegevens worden door ons nooit met derden gedeeld. Met één klik kun je je ook weer afmelden.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Immuunsysteem Boost

Wil jij ook een IJZERSTERK immuunsysteem?

Elk levend wezen op onze planeet heeft een immuunsysteem. Dat betekent dat jij en ik het ook hebben. Het immuunsysteem, of afweersysteem, is een systeem dat ons lichaam beschermt tegen ...

BBC-reportage: "WWF betrokken bij gruweldaden tegen inheemsen in Indiaas nationaal park"

BBC-reportage: “WWF betrokken bij gruweldaden tegen inheemsen in Indiaas nationaal park”

Uit een reportage van de BBC is gebleken dat inheemse stamleden die in het Nationaal park Kaziranga in India leven worden gearresteerd, geslagen, gemarteld en gedood door parkwachters. De BBC nam ...

Bewijzen deze twee foto's met dezelfde achtergrond dat de maanlandingen nep waren?

Bewijzen deze twee foto’s met dezelfde achtergrond dat de maanlandingen nep waren?

Deze twee maanfoto’s worden door complottheoretici aangedragen als bewijs dat de Apollo-maanlandingen zijn gefilmd in een studio, schrijft de Daily Express. De foto’s, in 1971 gemaakt tijdens de vierde maanlanding, ...